joi, 31 august 2017

Epopeea genezei romanului OSÂNDA CĂRŢILOR continuă...

Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon, prin publicarea în periodicul său a romanului foileton OSÂNDA CĂRŢILOR, intenţionează să întindă o mână de ajutor elevilor nevoiași din parohie. 

Duminică, 3 septembrie 2017, va avea loc lansarea unui nou număr din periodicul "Ateneul Sfântului Pantelimon" care cuprinde capitolele 2 şi 3 dintr-un roman în care  se face radiografia rezistenţei creştine în faţa regimului comunist din România. Romanul este un elogiu adus cărţii tipărite care a înfruntat cenzura comunistă, confruntându-se cu pericolul topirii sau incinerării în fabricile de celuloză şi hârtie din ţară.  

Lansarea  romanului foileton "Osânda cărţilor" este dublată de campania "Conectează-te la viaţa noastră parohială!" prin care dorim să strângem fonduri în vederea achiziţionării rechizitelor necesare la început de an școlar pentru copiii provenind din familii făra venituri sau cu venituri reduse.  Scopul campaniei, care se desfășoară duminică, 3 septembrie 2017, este de a sprijini accesul la educație a copiilor care provin din familii cu venituri reduse, precum și formarea de atitudini tolerante și deschise față de grupurile vulnerabile. 

Toţi cei care se alătură duminică campaniei noastre "Conectează-te la viaţa noastră parohială!" dăruind posibilitatea achiziţionării necesarului pentru un an școlar – penar, creioane, stilouri, caiete, pixuri, rigle, bloc de desen - unui număr cât mai mare de copii, vor primi gratuit un exemplar cu noile capitole din romanul "Osânda cărţilor", publicate în periodicul "Ateneul Sfântului Pantelimon".

Donaţii în acest scop pot fi făcute şi în contul parohiei Sfântul Pantelimon: Cod IBAN - RO 75 RNCB 0069 1494 0338 0001 BCR LIBERTĂȚII (cu menţiunea pentru ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON), Cod fiscal 12851426.
 

Niciun comentariu: