vineri, 12 februarie 2010

PROIECTUL "CITIŢI SCRIPTURILE!": MAI CITESC, OARE, TINERII SF. SCRIPTURA?

În data de 12 februarie 2010, grupul celor 20 de copii din cadrul programului "Hristos împărtăşit copiilor" de la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc au primit câte un Nou Testament cu Psalmi, fiind îndemnaţi astfel ca la începutul Postului Paştilor să citească Sf. Scriptură şi să se roage mai mult. Iniţiativa, care a beneficiat de ajutorul financiar al unui binefăcător din parohie, face parte din proiectul educativ-religios "Citiţi Scripturile!" al cărui scop este cultivarea dragostei copiilor faţă de textul Sfintei Scripturi.
Cotidianul La Croix din data de 8 februarie 2010 a publicat articolul „Tinerii nu mai citesc Sfânta Scriptură?” în care sociologul religiei Jean-Paul Willaime, directorul Şcolii practice de înalte studii, era de părere că în timp ce credincioşii practicanţi au început să citească din ce în ce mai mult Sf. Scriptură, totuşi procentul persoanelor interesate de ea nu este suficient de relevant (sondajul realizat de Ipsos pe un esantion de 1017 persoane pentru Alianta biblica franceza indica faptul ca mai putin de jumatate dintre credinciosi obisnuiesc sa citeasca Sf. Scriptura, din care cei mai interesati sunt tinerii).
Chiar dacă studiul se referea la populaţia Franţei, situaţia este similară celei din ţara noastră. De aceea, considerăm că proiectul "Citiţi Scripturile!" - care în prima etapă s-a limitat la oferirea Noului Testament cu Psalimi, urmărind încurajarea citirii textului Sfintei Scripturi de către fiecare copil care participă la orele de cateheză „Hristos împărtăşit copiilor” de la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti - trebuie extins la nivelul întregii parohii. Astfel, în prespectivă, prin proiectul "Citiţi Scripturile!" trebuie lărgit procentul persoanelor interesate să citească din ce în ce mai mult Sf. Scriptură din rândul membrilor comunităţii parohiale de la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti.
În acest scop avem nevoie de aproximativ 1500 de exemplare din Noul Testament cu Psalimi pentru cele peste 1500 familii care locuiesc în parohie.

Niciun comentariu: