sâmbătă, 10 martie 2012

DeCeNews, 9 martie 2012: ”De demult” ajută bătrânii singuri și bolnavi

Biserica Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti și Centrul socio-cultural parohial Ateneul Sfântului Pantelimon organizează duminică, 11 martie 2012, orele 12.30, la sediul bisericii, lansarea CD-ului audio ”De demult”, "o lansare fără de vânzare pentru o viaţă fără de singurătate cu scopul de a prevesti Masa Bunei Vestiri", miniproiect de educaţie social-filantropică înscris în campania 'Stop însingurării!' destinat ajutorării bătrânilor singuri şi bolnavilor din comunitate.CD-ul audio ”De demult” care va fi lansat duminică, 11 martie, la biserica Sf. Pantelimon de la Foişorul de Foc conţine o piesă de teatru scrisă în anul 1914 de col. magistrat Diniu N. Ioan (1893-1985), la solicitarea fiicei acestuia, Virginia Sorescu, înregistrată de copiii din grupa parohială de cateheză Hristos Împărtășit Copiilor, totodată membri ai trupei de teatru Ateneul Sfântului Pantelimon.

”De demult” prezintă activitatea misionar-religioasă de încreştinare din anii 300-304 din Iudeea și a fost înregistrată la postul Radio Trinitas, iar copiii din trupa teatrului Ateneul Sfântului Pantelimon și-au adus aportul și la realizarea coperţilor CD-ului.

De asemenea, in seara zilei de 11 martie 2012, cu ajutorul acestei piese de teatru înregistrată pe suport audio va avea loc un alt moment important din cadrul proiectului "Masa Bunei Vestiri": catehizarea adulţilor prin intermediul copiilor, eveniment menit a demonstra că dramaturgia religioasă influențează benefic credința.

Niciun comentariu: