vineri, 2 martie 2012

11 martie 2012: LANASAREA CD-ULUI DE DEMULT

Duminică, 11 martie 2012, orele 12.30, la biserica Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti va avea loc "o lansare fără de vânzare pentru o viaţă fără singurătate! care va prevesti MASA BUNEI VESTIRI", miniproiect de educaţie social-filantropică înscris în campania 'Stop însingurării!' destinat ajutorării bătrânilor singuri şi bolnavilor din comunitate.

După ce cu aproape o lună în urmă (duminică, 22 ianuarie 2012), la biserica Sf. Pantelimon de la Foişorul de Foc a avut loc prezentarea cărţii "Eminescu istoric, preţuit de N. Iorga. Mileniul întunecat" a domnului Dan Ion Predoiu, Centrul socio-cultural parohial ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON se pregăteşte de lansarea în data de 11 martie 2012 a CD-ului audio "De demult" care conţine o piesă de teatru scrisă în anul 1914 de col. magistrat Diniu N. Ioan (1893-1985).
Ideea editării acestui CD audio care va fi lansat la parohia Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc s-a născut din dorinţa unei femei în vârstă, doamna Virginia Sorescu. Aceasta a solicitat în data de 5 februarie 2012 ajutorul copiilor din grupa parohială de cateheză HRISTOR ÎMPĂRTĂŞIT COPIILOR, totodată membri ai trupei de teatru ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON, de a interpreta această piesă de teatru despre activitatea misionar-religioasă de încreştinare din anii 300-304 din Iudeea, scrisă de tatăl ei, col. magistrat Diniu N. Ioan.
Astfel, în data de 26 februarie 2012, trupa de teatru ATENUL SFÂNTULUI PANTELIMON a întreprins o vizită de lucru la postul Radio TRINITAS al Patriarhiei Române unde a avut loc înregistrarea pe suport audio a piesei de teatru "DE DEMULT", pusă la dipoziţie în acest scop de doamna Virgina Sorescu, fiica scriitorului. Precizăm că această vizită de lucru a constituit totodată şi demararea campaniei „SFINŢENIE PRIN EXCELENŢĂ PROFESIONALĂ” prin care preoţii de la biserica Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc încearcă să-i familiarizeze pe copiii participanţi la Şcoala de duminică cu diverse meserii care sunt practicate în duh creştin. De asemenea, copiii din trupa de teatru ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON şi-au adus aportul la realizarea coperţilor CD-ului De demult. În acest sens, a fost organizat un concurs de desen în urma căruia au fost selectate datorită expresivităţii lor ca elemente constitutive ale CD-ului lucrările domnişoarelor Elena Sandu, Antonia Chiroiu-Boteanu şi Cristina Chiroiu-Boteanu. În seara zilei de 11 martie 2012, cu ajutorul acestei piese de teatru înregistrată pe suport audio va avea loc un alt moment important din cadrul proiectului "Masa Bunei Vestiri": catehizarea adulţilor prin intermediul copiilor. Aceasta este una dintre provocările misionare specifice parohiei Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc , întrezărită prin aplicarea unor exerciţii practice în cadrul programului catehetic desfăşurat la parohii de către Patriarhia Română sub titlul Hrisos împărtăşit copiilor şi care demonstrează faptul că dramaturgia religioasă este capabilă să conducă spre Mântuitorul nostru Hristos!
Conform declaraţiei doamnei Virginia Sorescu, "în afară de poezii şi un jurnal publicat în revista "Magazin istoric", aceasta este singura piesă de teatru scrisă de col. magistrat DINIU N. IOAN pe când avea 21 de ani. DINIU N. IOAN a fost un om bun şi înţelegător care a iubit adevărul, dreptatea, cinstea, corectitudinea şi disciplina, fiind un exemplu în acest sens. Avea o figură patriarhală, multă pace în suflet şi o prestanţă publică deosebită. După cum se ştie, având o asemenea funcţie importantă până în 1946, vă daţi seama ce s-ar fi întâmplat în vremea regimului comunist dacă se afla că ar fi scris o piesă religioasă? Până şi copiii lui puteau să aibă de suferit, putând fi închişi la Piteşti unde "se spălau creierele"! Cu toate acestea, în ciuda restricţiilor regimului comunist, a păstrat cu cinste şi discreţie în propria casă o icoană a Maicii Domnului cu pruncul. Se trage dintr-o familie de oameni credincioşi, sora lui, Cristina Drăgănescu, fiind la un momendat membră a comitetului parohial de la biserica Sfântul Spiridon Vechi. În anul 1952, când am intrat în moarte clinică, văzându-i durerea cu care tata se ruga la Dumnezeu pentru mine, sora lui împreună cu maicile de la Ţigăneşti au făcut slujbe de noapte (Paraclisul Maicii Domnului) până când mi-am revenit total ".

Sper
ăm ca în urma colectei organizată cu prilejul lansării CD-ului audio cu piesa de teatru religios DE DEMULT, scrisă de col. magistrat DINIU N. IOAN, în interpretarea trupei de teatru ATENEUL SFÂNTULU PANTELIMON, să strângem fondurile necesare (aproximativ 1 000 lei) pentru alimentele necesare organizării MESEI BUNEI VESTIRI. Mulţumim celor care au înţeles mesajul filantropic al iniţiativei şi au sprijinit până acum iniţiativa trupei de teatru ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON de a oferi o masă de Buna Vestire pentru peste 100 de persoane care suferă de singurătate sau boală.

Niciun comentariu: