luni, 5 martie 2012

5 martie 2012, AGERPRES: Lansare de CD, la biserica Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti

Un CD audio intitulat 'De demult', care conţine o piesă de teatru despre activitatea misionar-religioasă de încreştinare din anii 300-304 din Iudeea, scrisă în anul 1914 de col. magistrat Diniu N. Ioan, va fi lansat, duminică, 11 martie, la biserica Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti.

În urmă cu o săptămână, trupa de teatru Ateneul Sfântului Pantelimon a fost oaspetele postului Radio Trinitas al Patriarhiei Române, unde a avut loc înregistrarea pe suport audio a piesei de teatru.

Coperţile CD-ului au fost realizate tot de copiii din această trupă de teatru, în urma unui concurs de desen fiind selectate lucrările Elenei Sandu, Antoniei Chiroiu-Boteanu şi Cristinei Chiroiu-Boteanu.

Potrivit părintelui Bogdan-Aurel Teleanu, preot slujitor al parohiei, evenimentul se va constitui într-o 'lansare fără de vânzare pentru o viaţă fără de singurătate cu scopul de a prevesti Masa Bunei Vestiri', miniproiect de educaţie social-filantropică înscris în campania 'Stop însingurării!' destinat ajutorării bătrânilor singuri şi bolnavilor din comunitate.

'Cu ajutorul acestei piese de teatru înregistrată pe suport audio va avea loc un alt moment important din cadrul proiectului 'Masa Bunei Vestiri': catehizarea adulţilor prin intermediul copiilor. Aceasta este una dintre provocările misionare specifice parohiei Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc , întrezărită prin aplicarea unor exerciţii practice în cadrul programului catehetic desfăşurat la parohii de către Patriarhia Română sub titlul 'Hristos împărtăşit copiilor' şi care demonstrează faptul că dramaturgia religioasă este capabilă să conducă spre Mântuitorul nostru Hristos!', precizează preotul.

Ideea acestui miniproiect s-a născut din dorinţa unei femei în vârstă, Virginia Sorescu, care s-a adresat preoţilor de la Biserica 'Sfântul Pantelimon' - Foişorul de Foc, pentru a pune în scenă, cu ajutorul copiilor din grupa parohială de cateheză, a unei piese de teatru scrisă de tatăl ei, Diniu N. Ioan (1893-1985).

Invitaţia acesteia a coincis cu dorinţa copiilor din trupa de teatru 'Ateneul Sfântului Pantelimon' de a participa la Concursul naţional de miniproiecte de educaţie social-filantropică 'Copilul învaţă iubirea lui Hristos', organizat de Sectorul Teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în perioada 1 februarie - 21 mai.

Niciun comentariu: