joi, 19 aprilie 2012

PATIMI SI INVIERE - INREGISTRARE DE PE TVR 3

În seara zilei de 9 ianuarie 2012, turla Pantocrator (Atotţiitorul - n.n.) a bisericii Sf. Pantelimon, care adăposteşte conform tradiţiei ortodoxe bisericeşti icoana Mântuitorului nostru Hristos , a fost sacrificată pentru a Salva restul lăcaşului de cult. În prezent, biserica Sf. Pantelimon are un nou Pantocrator ocrotitor. Actualul chip al Mântuitorului Hristos din Turla Pantocrator a bisericii Sf. Pantelimon, identic cu cel din Catedrala patriarhală, este Hristos cel ce ieri, de astăzi şi din veci, mereu Acelaşi. Sub ochii săi luminoşi credincioşii au făcut ultimele retuşuri înainte de a începe slujba din această duminică.

Drept recunoştinţă adusă Mântuitorului nostru Hristos pentru salvarea bisericii Sf. Pantelimon, după Sf. Liturghie, în cadrul şcolii de duminică, a fost difuzată piesa Patimi şi Înviere, după un scenariu şi o regie care aparţine parohiei Sf. Pantelimon. La biserica Sf. Pantelimon funcţionează - în cadrul proiectului catehetic Hristos împărtăşit copiilor - trupa de teatru ATENEU. Cu prilejul resfinţirii bisericii, cei prezenţi au asistat la proiectarea acestei piese de teatru intitulată PATIMI ŞI INVIERE, o piesă de teatru emblematică pentru ceea ce s-a întâmplat pe parcursul celor trei zile cât a durat refacerea bisericii de după incendiul din seara zilei de 9 ianuarie 2012.


PRECIZARE: Piesa PATIMI ŞI ÎNVIERE SE AFLA ŞI PE YOUTUBE la urmatoarea adresa:


VIZIONARE PLĂCUTĂ!

DOCUMENTARE:

1. SAPTAMA PATIMILOR (Despre Patimile Mântuitorului Iisus Hristos)

2. SFINTELE PASTI (Despre Învierea Mântuitorului Iisus Hristos)

Un comentariu:

Daniela Şontică spunea...

Felicitari pentru aceasta idee minunata!
Copiii au interpretat cu multa sensibilitate, bravo tuturor. Sunt convinsa ca ati avut mare succes... Imi pare rau ca nu am reusit sa vad pe viu sceneta, dar urmarind inregistrarea am participat in felul acesta la spectacolul pe care il consider cu adevarat binevenit.