marți, 20 noiembrie 2018

"Osânda cărţilor" pe scena sălii de cinema a Muzeului Ţăranului Român

Spectacolul de teatru "Osânda cărţilor" dedicat Centenarului Marii Unirii, după un text scris de părintele Bogdan-Aurel Teleanu şi regizat de actriţa Simona Pandele, s-a desfăşurat în ziua de 30 noiembrie 2018, ora 19.00, pe scena sălii de cinema a Muzeului Ţăranului Român. 

"Osânda cărţilor", un spectacol de mare sensibilitate, surprinde tragedia unei familii de ţărani, care – ca multe altele din România - se străduieşte de-a lungul timpului să înțeleagă cu inima şi mintea planul lui Dumnezeu cu ea şi naţiunea din care face parte, o naţiune care nu arată pumnul, ci dorește să lupte pentru cauza cinstirii jertfei tuturor eroilor săi. 

Spectacolul conţine scene puternice, interpretate cu convingere de o trupă de tineri actori coordonaţi de Simona Pandele (manager de proiect, contact 0724 359 299) care transpun ideea creştină potrivit căreia "apărătorii Ortodoxiei în vremea regimului comunist din România au fost şi făuritorii Marii Uniri". 

Din distribuţia acestui spectacol fac parte actorii Simona Pandele, Răzvan Răduţă, Ana Maria Carablais, Beatrice Rubică/Maria Ene, Axel Moustache şi Andrei Ciopec (voce), precum şi copiii David Tudor (voce) şi Dragoş Ene (voce). 

"Osânda cărţilor" - un proiect de teatru puternic, apreciat de critica de specialitate pentru valoarea sa literară, educativă şi documentară - recreează personaje din viaţa reală, care se bazează pe o cercetare derulată pe parcursul a aproape patru ani în arhivele vremii. 

Acest proiect se desfăşoară cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB şi al Parohiei  Mavrogheni (Pr. paroh Radu Mureşan) din Bucureşti. 

Echipa “Osânda cărţilor”

ARHIVA FOTO 
























Niciun comentariu: