joi, 22 noiembrie 2018

Noul număr al periodicului Ateneul Sfântului Pantelimon este dedicat memoriei părintelui profesor Nicolae Bordaşiu


Cel de-al 47-lea număr al publicaţiei ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON, care se va lansa sâmbătă, 1 decembrie 2018, după Sfânta Liturghie, este dedicat memoriei părintelui profesor Nicolae Bordaşiu, o prezenţă constantă a colocviilor parohiale organizate de Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon biserica Sf. Pantelimon". 

Această ediţie a periodicului parohial face trimitere în special la memorabilele întâlniri ale credincioşilor noştri cu domnul Cornel Constantin Ciomâzgă (21 decembrie 2014) sau regizorul Nicolae Mărgineanu (18 martie 2015), moderate de părintele profesor Nicolae Bordaşiu. 

Noul număr al "Ateneului Sfântului Pantelimon" pune în lumină contribuţia părintelui profesor Nicolae Bordaşiu la Colocviul parohial "Unitate si continuitate la biserica Sf. Pantelimon" care, în data de 26 noiembrie 2017, a vorbit despre salvarea bisericii Sfântul Pantelimon de la demolare după cutremurul din anul 1977. Atunci, gestul salvator al venerabilului Catolikos Vasken I al tuturor Armenilor de a dona 15.000 de dolari pentru repararea bisericii i-a dezarmat pe demolatorii comunişti

Lansarea noului număr se va face în contextul în care Departamentul pentru copii și tineret al bisericii Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din București pregătea un nou eveniment de Ziua Naţională a României la care şi-ar fi dorit să îl aibă ca invitat pe părintele profesor Nicolae Bordaşiu.

Niciun comentariu: