joi, 31 octombrie 2019

DEZUMANIZAȚII CONTEMPORANI, VICTIME ALE UNEI ROTORICI MINCINOASE INIȚIATE ÎN COMUNISM

- Reumanizarea României - 

DEZUMANIZAȚII CONTEMPORANI, VICTIME ALE UNEI RETORICI MINCINOASE INIȚIATE ÎN COMUNISM!

România este împânzită cu mari proiecte realizate în vremea regimului comunist, care inițial au fost lagăre de muncă forţată pentru deţinuţi politici de la începutul anilor ’50. Multe dintre aceste colonii au fost adevărate locuri de exterminare pentru prizonierii lor, din cauza condiţiilor inumane şi a muncii până la epuizare la care erau supuşi oamenii. Printre acestea s-a numărat și lagărul de la Izvorul muntelui (un exemplu selectat la întâmplare!), în care deţinuţii politici lucrau la barajul Bicaz, proiectat cu mult înainte de instaurarea regimului comunist la noi în țară.

Răspunsul la întrebarea cine sunt acești deținuți este dilematic și se complică și mai mult dacă luăm în calcul că România, odată cu regimul ceaușist, devenise ea însăși ”o imensă închisoare”! Pentru că, fără a fi efectiv legionari sau comuniști, aceștia s-au trezit striviți de ambii monoliți ai totalitarismului dictatorial din secolul XX! Au fost etichetați de unii și alții doar pentru ca aceste două dictaturi să devină funcționale exercitându-și puterea prin înfricoșarea mulțimilor! Sunt victimele dezumanizării care, deși n-au cerut răzbunare, au dreptul la neuitare!

Atâta timp cât una dintre ideologii (judecata comunismului continuând să treneze!) este susținută în detrimentul alteia (care este tributară celor care jubilează constatând că reabilitarea celeilalte este imposibilă! a se vedea cazul lui Mircea Vulcanescu: http://www.ziare.com/…/de-ce-a-respins-justitia-reabilitare… ), aceste victime sunt captive indeciziei generațiilor care le-au urmat de a rupe definitiv orice conexiune compromițătoare cu ele! Așa se explică de ce, la împlinirea a 30 de ani de la căderea regimului comunist, 84% dintre români, urmașii acelor victie, nu au încredere în cei din jur, conform studiului "Barometrul de Consum Cultural 2018. O retrospectivă a anului centenar", lansată de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), la Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) (https://www.digi24.ro/…/barometrul-cultural-84-dintre-roman…) Dacă luăm în calcul influența exercitată asupra acestor generații de români, care nu aveau cum să rămână imuni la astfel de tendințe provenite din Occident, de faptul că ”o treime dintre oamenii din generaţia "millennials" americană, respectiv cei născuți în perioada 1981 - 1996, ar vota în 2020 cu candidaţii de extremă stângă, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat la cererea Victims of Communism Memorial Foundation, un ONG cu sediul în Washington, SUA (http://mobile.hotnews.ro/stire/23464085), prognozele sociologice sunt înspăimântătoare!

Faptul occidentalii găsesc comunismul tot mai atractiv se datoarează nostalgicilor autohtoni care continuă să atribuie nemeritat realizarea unor asemenea proiecte, cum este cel care reprezintă premiza prezentului articol, altor autori decât cei de drept: alte regimuri politice și oamenii care au slujit lor. Ba, mai mult, au ars cărțile de istorie și geografie care reflecta adevărul, tipărind altele cu ceea ce le convenea lor, un "holocaust" despre care am scris în romanul "Osânda cărților" (Editura Cuvântul vieții, 2017) care a condus la analfabetism istoric. Acest fenomen, la care se adaugă crimele comise în închisorile comuniste atribuite ”deținuților care se torturau între ei”, o retorică ”palimpsest” pe care o regăsim din păcate și la Mihai Demetriade&Mădălin Hodor, arată dezumanizarea călăilor la care și-au condamnat să ajungă și victimele, iar nu invers!

Problema este că această condamnare la dezumanizare s-a aplicat nu doar celor din închisorile comuniste, ci și familiilor lor, copiilor lor, ajungând din generație în generație până la noi, fiind preluată și perpetuată cu sârg de politicieni, jurnaliști, cercetători istorici etc., precum Mihai Demetriade&Mădălin Hodor. Din acest punct de vedere, după principiul ”tonul face melodia”, este îngrijorătoare lipsa de empatie și înțelegere a victimelor, dublată de acordarea de circumstațe atenuante nemeritate călăilor lor!

Poate ca a sosit vremea ca lanțul trofic al minciunilor comuniste și al germenilor lor sa fie rupt! Este cumplit să vezi cum printre cei infectați cu virusul dezumanizant injectat de comuniști sunt exact persoanele la care te-ai fi așteptat cel mai puțin! Iată una din explicațiile pentru piedicile cu care m-am confruntat în cercetările inițiate în domeniul rezistenței în fața regimului comunist, subiect asupra căruia voi mai reveni în viitor!

PS Ținând cont de afirmațiile scandaloase ale lui Mihai Demetriade şi Mădălin Hodor, inițiative precum cele care au dus la lansarea filmului „Între chin și amin” sunt mai mult decât binevenite! În contextul unei justiții părtinitoare, incapabilă să facă dreptate, poate că până la urmă n-ar mai trebui judecați și condamnați nici unii, nici alții! Până la urmă, poate se va gândi cineva să ia în serios un proiect de țară care să aibă ca scop reumanizarea României, unul din idealurile ”Atenelui Sfântului Pantelimon”!

Niciun comentariu: