vineri, 11 octombrie 2019

CE FRUMOASĂ E...MUZICA la biserica Sfântul Pantelimon - Foișorul

CE FRUMOASĂ E...MUZICA la biserica Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc din București, 13.10.2019, ora 15.00
(Concert aniversar de pian, manifestare găzduită în cadrul seratelor ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON de la parohia Sfântul Pantelimon de la Foisorul de Foc din Bucuresti, duminică, 13 octombrie 2019, de la ora 15.00)

 În contextul „Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești și cu ocazia celui de-al doilea hram al bisericii Sfântul Pantelimon - Foișoru de Foc din București dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON a organizat duminică, 13 octombrie 2019, de la ora 15.00, serata aniversară CE FRUMOASĂ E...MUZICA.
Serata a fost susținută de soliștii clasei de pian îndrumați cu măiestrie de doamna Olga Szel, profesor la Colegiul National George Enescu. 
Evenimentul a cuprins vernisarea expoziţiei de icoane cu chipul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, pregătită pe parcursul celor patru ateliere de pictură pe lemn care s-au derulat în cadrul programului ”Ateneul Sfântului Pantelimon”.
Serata "Ateneul Sfântului Pantelimon" a fost prezentată de Cristina Teleanu.

***


Interesul față de trecut: Într-o lume dominată de totalitarismul consumist, Ateneul Sfântului Pantelimon dezgroapă file din trecutul parohiei Sfântului Pantelimon - Foișorul de Foc din București
Noi nu ne plângem că nu există interes față de trecutul parohiei noastre și de marile personalități care i-au călcat pragul. Spre exemplu, ne gândim la legătură parohiei Sf. Pantelimon cu provinciile istorice românești, precum Dobrogea părintelui Sorescu, Moldova părintelui Petre Gh. Savin și Ardealul pe care părintele Crețu și-l dorea eliberat cu orice preț! Toți acești preoți erau plini de speranță atunci când s-a lăsat cortina libertății şi zidurile comunismului au început să fie înălţate, iar viaţa lor s-a oprit. Această afirmaţie merită să fie atribuită lor!

Numai adepții unor trecute și viitoare ideologii totalitare nu au o problemă cu mistificările și falsurile istorice. Eroi precum părintele Gheorghe Crețu sau Petru Gh. Savin, a căror misiune pastorală s-a inspirat din idealul afirmării națiunii române inspirat de mitropolitul Andrei Șaguna, merită să ajung în sufletul copiilor noștri!
Iată de ce - în contextul aniversării la 11 octombrie a Zilei Şcolii Ardelene (instituită prin Legea nr. 93/2014) – Ateneul Sfântului Pantelimon s-a gândit la Șaguna, dar și la urmașii săi, începând cu Mețianu, făcând apel la memoria colectivă tocmai pentru ca preoții bisericii Sfântul Pantelimon să nu rămână îngropați în colbul filelor din trecut. 
Așa că, duminică, 13 octombrie 2019, ora 15.00, a lansat invitația publică de a remarca frumusețea muzicii, dar și istoria, vernisand expoziția de icoane pe lemn Sf. Ierarh Andrei Șaguna!

ARHIVA MEDIA

  














































































































































































































































































































Niciun comentariu: