vineri, 1 mai 2020

Concretizarea campaniei umanitare "Lista Julietei"

București,
1.05.2020


Concretizarea campaniei umanitare "Lista Julietei"


Departamentul pentru copii și tineret „Ateneul Sfântului Pantelimon” – în baza protocolui de colaborare inter-instituțional cu Școala Gimnazială Maica Domnului din parohie – a continuat în perioada 27 aprilie – 1 mai 2020 campania caritabilă dedicată celor afectați de pandemia provocată de noul coronavirus (SARS-CoV-2), oferind la finalul acesteia un ajutor concret în valoare de aproximativ 8.300 lei.
Astfel, un ajutor social-filantropic material în cuantum de aproximativ 900 lei, constând din aragaz, butelie și alimente a fost oferit prin grija doamnei Alina Dănilă, cadru didactic la Școlii Gimnaziale ”Maica Domnului”, unui copil orfan de ambii părinți în vârstă de 9 ani, rămas în grija unei bunici cu handicap și a unei surori care mai are în grijă un minor.
Vineri, 1 mai 2020, Serviciul Colportaj București (SCB) – Atelierul de Broderie „Altarul” a primit cu titlu gratuit (donație) din partea domnului Petru Boagiu, administratoul ANPET Building - prin intermediul „Ateneului Sfântului Pantelimon” la recomandarea doamnei Julieta Mihăilescu, directorul Școlii Gimnaziale Maica Domnului” - un (1) balot de poliester 100%, alb, calitatea I, cu certificat de conformitate (1 balot = 310 m.l. aproximativ 496 m.p.). Valoarea materialului donat în scopul realizării de combinezoane pentru protecție este de aproximativ 7.400 lei (cu TVA).
Rezultatul ajutorului concret oferit până în prezent la nivelul parohiei Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc, în cuantum de 53.300 lei, reflectă, sub aspect financiar, activitatea de voluntariat desfășurată până în prezent prin intermediul „Ateneul Sfântului Pantelimon”  în contextul stării de urgență în care se află România din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.

Biroul de Presă al Departamentului pentru copii și tineret Ateneul Sf. Pantelimon

ARHIVA FOTO




__________________________________________
1. Arhiepiscopia Bucureștilor confecționează combinezoane de protecție - Trinitas Tv, 4.05.2020

 


2. Atelierele Arhiepiscopiei Bucureștilor produc combinezoane din poliester pentru voluntari - Basilica.ro, 4.05.2020

Încă de la începutul stării de urgență, atelierele Arhiepiscopiei Bucureștilor care realizau veșminte, uniforme clericale sau alte obiecte bisericești s-au orientat spre confecționarea materialelor de protecție pentru voluntarii Bisericii care ajută persoanele izolate.

Într-o primă etapă, Serviciul Colportaj a confecționat 6.500 de măști de protecție reutilizabile și peste 500 de combinezoane din bumbac.

Începând de luni, 04 mai 2020, atelierele de broderie și croitorie bisericească ale Arhiepiscopiei produc combinezoane din Poliester 100%.

Demersul a fost posibil „grație unei donații a unui binefăcător și prin intervenția parohiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor”, a precizat la Trinitas TV Protos. Joachim Bejenariu, consilier eparhial – Serviciul Colportaj București.

Părintele consilier a spus că a fost nevoie de tipare speciale și de regândirea fluxului tehnologic. Pentru unele etape de lucru, Atelierul de croitorie „Reverenda” și Atelierul de broderie „Altarul” au fost nevoite să fuzioneze.

„Acest ajutor concret reprezintă bucuria noastră, a ostenitorilor Serviciului Colportaj București”, a spus Protos. Joachim Bejenariu, amintind că noile echipamente de protecție sunt destinate voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și celor care ajută pacienții din spitale ori pe cei aflați la domiciliu sau pe vârstnicii izolați.

Combinezoanele din poliester 100% produse în atelierele Serviciului de Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor sunt de calitatea I, impermeabile și refolosibile.

Valoarea totală a măsurilor de sprijin oferite de Biserica Ortodoxă Română de la începutul crizei de sănătate Covid-19 și până la data de 27 aprilie se ridică la 14.876.474 lei (3.080.015 euro).



Niciun comentariu: