miercuri, 13 mai 2020

Concretizarea campaniei umanitare "Lista lui Petru"


București,
13.05.2020




Concretizarea campaniei umanitare "Lista lui Petru"



Departamentul pentru copii și tineret „Ateneul Sfântului Pantelimon” – în baza protocolui de colaborare inter-instituțional cu Școala Gimnazială Maica Domnului din parohie – a continuat în perioada 2 - 15 mai 2020 campania caritabilă dedicată celor afectați de pandemia provocată de noul coronavirus (SARS-CoV-2), oferind la finalul acesteia un ajutor concret în valoare de aproximativ 23.171,50 lei.
Vineri, 8 mai 2020, Serviciul Colportaj București (SCB) – Atelierul de Broderie „Altarul” a primit cu titlu gratuit o nouă donație materială din partea domnului Petru Boagiu, administratorul ANPET Building - prin intermediul „Ateneului Sfântului Pantelimon” la recomandarea doamnei Julieta Mihăilescu, directorul Școlii Gimnaziale Maica Domnului” în valoare financiară de aproximativ 19.931,50  lei (cu TVA).
Donația materială a constat în 960 mp impermeabil { 600 ml x 1, 6 m = 960 mp) în valoare de 12.000 lei, 1075 mp TNT de 40 gr ( 500 ml x 2,15 m = 1075 mp) în valoare de 3.246.50 lei și  2150 mp TNT 20 gr ( 1000 ml x 2, 15 m = 2150 mp) în valoare de 3.246,50 lei. La acest necesar pentru confecționarea de măști faciale de protecție, combinezoane, lenjerie medicală sau/și combinezoane de unică folosință s-a adăugat contravaloarea sumei de 1.500 lei pentru achiziționarea a 3.300 ml elastic, plus 4 buc batir alb (papiotă = 5.500 ml/buc).
Marți, 12 mai 2020, domnul Petru Boagiu, administratorul ANPET Building - prin intermediul „Ateneului Sfântului Pantelimon” la recomandarea doamnei Julieta Mihăilescu, directorul Școlii Gimnaziale Maica Domnului” – a donat Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie”, al cărui director este doamna Adriana Căruntu, 60 seturi (a câte 54 lei/buc) lenjerie medicală de pat pentru unică folosință în valoare de aproximativ 3.240 lei.
Rezultatul ajutorului concret oferit până în prezent la nivelul parohiei Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc, în cuantum de 76.471,50 lei, reflectă, sub aspect financiar, activitatea de voluntariat desfășurată până în prezent prin intermediul „Ateneul Sfântului Pantelimon”  în contextul stării de urgență în care se află România din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.


Biroul de Presă al Ateneului Sfântului Pantelimon














ARHIVA MEDIA

 


Una dintre prevederile legislative aplicate în perioada stării de alertă, decretată pe teritoriul ţării noastre după încheierea perioadei de urgenţă, este folosirea ­măştii de protecţie facială în spaţiile publice închise. În acest context, din încredinţarea Prea­fericitului Părinte Daniel, Patri­arhul Bisericii Ortodoxe Române, ­Arhi­episcopia Bucureştilor oferă măşti de protecţie unităţilor de cult din cuprinsul eparhiei.

În contextul noilor măsuri impuse de autorităţi, Arhiepiscopia Bucureştilor a iniţiat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, un proiect de sprijinire a parohiilor şi mănăstirilor cu măşti de protecţie facială, pentru uzul personalului în desfăşurarea activităţilor specifice din spaţiile publice închise.

Această activitate este posibilă printr-o nouă donaţie a administratorului societăţii ANPET Building din Bucureşti, Petru Boagiu, care a oferit cu titlu gratuit materialul din care acestea sunt confecţionate, prin intermediul părintelui Bogdan Teleanu, slujitor la Parohia „Sfântul Pantelimon” din cadrul Protopopiatului Sector 2 Capitală.

Măştile oferite în cadrul acestui nou proiect sunt realizate din polipropilenă, material textil nețesut de 40 gr/mp, într-un strat cu trei pliuri, fiind prevăzute cu benzi elastice pentru fixare şi dispozitiv de modelare după forma nasului. Materialul este certificat pentru absenţa substanțelor periculoase, fiind recomandat pentru uz personal, non-medical.

„Având în vedere faptul că în România purtarea măştii faciale de protecţie a devenit obligatorie în spaţiile publice închise, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a binecuvântat ca fiecare parohie şi mănăstire din Arhiepiscopia Bucureştilor să primească în dar un set de zece măşti, expresie a grijii Preafericirii Sale faţă de ostenitorii acestor unităţi de cult. Acest dar este realizat în atelierele Serviciului colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Materialul din care sunt confecţionate respectă standardele internaţionale de protecţie, fiind certificat pentru absenţa substanţelor periculoase. Trebuie precizat faptul că aceste măşti sunt pentru protecţie individuală, şi nu pentru uz medical”, a declarat părintele protosinghel Joachim Bejenariu, consilier eparhial şi director al Serviciului colportaj.

Cele 750 de seturi de măşti vor fi distribuite unităţilor bisericeşti prin intermediul protoieriilor din Arhi­episcopia Bucureştilor. Acţiunile de sprijinire a personalului din unităţile de cult vor continua pe toată perioada menţinerii restricţiilor de acces în spaţiile publice închise.

Niciun comentariu: