marți, 23 decembrie 2014

În Protopopiatul Sectorului II Bucureşti s-a constituit Liga Tineretului Creștin Ortodox

 Peste 200 de membri ai Comitetelor parohiale de tineri din Protoieria Sectorului II Capitală au participat la adunarea generală de constituire a Ligii Tineretului Creștin Ortodox (LTCOR) – Filiala Sector 2 București, organizată la biserica Sfântul Dumitru – Colentina în seara zilei de 22 decembrie 2014. 

Şedinţa primei adunări generale a LTCOR – Filiala Sector 2 Capitală a fost condusă de părintele protopop Ion Popescu care, după ce a subliniat importanța educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, a salutat constituirea LTCOR sector 2 București și i-a îndemnat pe tinerii din această parte a Capitalei să se implice cât mai mult în activităţile întreprinse de aceasta organizaţie creştină. Întâlnirea acestor tineri creştini ortodocşi a avut ca obiectiv principal desemnarea conducerii noii organizaţii şi stabilirea departamentelor de activitate pentru lucru organizat, ale căror coordonate principale constau în grija faţă de persoane aflate în situaţie de vulnerabilitatea, concursuri, spectacole, conferinţe, workshop-uri, pelerinaje, tabere creştine, actvităţi sport etc. 

În acest context, diaconul Tudor Georgian-Ciprian de la Parohia Precupeţii-Vechi a fost desemnat preşedinte al LTCOR – Filiala Sector 2 București, iar diaconul Robu Cătălin și d-ra Gaiță Elena au fost aleşi vicepreşedinţi au ai acestei organizaţii de tineret. De asemenea, cu această ocazie au fost desemnați și membrii Biroului executiv. În luarea sa de cuvânt, preşedintele LTCOR – sector 2, părintele Tudor Gerogia-Ciprian, le-a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru votul de încredere acordat şi a propus ca prima activitate a LTCOR – Filiala Sector 2 Capitală să constea în susţinerea campanie de donare de sânge “Donează sânge! Salvează o viaţă!", lansată de Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

Adunarea generală de constituire a Ligii Tineretului Creștin Ortodox (LTCOR) – Filiala Sector 2 București s-a încheiat cu un colind şi cu o rugăciune de mulţumire. BIROUL DE PRESĂ AL LTCOR – FILIALA SECTOR 2 BUCUREȘTI

Niciun comentariu: