În data de 29 ianuarie 2017, Departamentul pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" intenţionează să ofere credincioşilor nr. 30 din periodicul său care conţine o nouă meditaţie din ciclul Omul religios în contextul lumii secularizate, precum şi o cronică a evenimentelor şi proiectelor derulate pe parcursul vacanţei de iarnă.
Scopul publicării acestui număr este de a susţine proiectele realizate în cadrul atelierului de pictură pe lemn ”Ateneul Rugului Aprins” cu care Departamentul Ateneul Sf.Pantelimon intenţionează să participe la concursul national „Icoana şi Şcoala mărturisirii“ închinat iconarilor şi apărătorilor Ortodoxiei.
Atelierul de pictură pe lemn ”Ateneul Rugului Aprins” va debuta duminică, 29 ianuarie 2017, după Sfânta Litrughie. Astfel, se speră ca seminţele Cuvântului lui Dumnezeu semănate cu ajutorul icoanelor pictate cu acest prilej să
rodească multă multă milostivire în sufletele noilor generaţii de copii şi tineri pentru ca
experienţa amară şi tragică a ideologiilor străine şi duşmane fiinţei
neamului românesc încreştinat încă de la naşterea sa în istorie, aşa cum
a fost comunismul, să nu se mai repete. Alegerea temei "Rugului Aprins" s-a făcut cu conştiinţa că rănile adânci din suflete lăsate de regimul comunist din România obligă la o cercetare atentă a trecutului şi o valorificare a suferinţei celor care au suferit temniţă grea pentru mărturisirea credinţei creştine, potrivit cuvântului evanghelic care spune “în temniţă am fost şi aţi venit pe la Mine” (Mt. 25, 36).
Prin publicarea noului număr al "Ateneului Sfântului Panelimon", peste 20 de copii şi tineri de la parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti sunt susţinuţi ca, sub coordonarea artistului Pioară Oprea, să dea viaţă icoanelor care vor susţine activităţile catehetice derulate de Patriarhia Română în cadrul proiectului national „Icoana şi Şcoala mărturisirii“ închinat iconarilor şi apărătorilor Ortodoxiei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu