duminică, 22 ianuarie 2017

Spectacolul 'Brâcoveanu și Ivireanul - iubire de Biserică și neam' la Ploiești

Casa de Cultură 'Ion Luca Caragiale' a Municipiului Ploiești i-a invitat pe ploieșteni sâmbătă, 21 ianuarie 2017, începând cu ora 18,00, la Sala Europa a Consiliului Județean Prahova, unde a avut loc spectacolul 'Brâcoveanu și Ivireanul - iubire de Biserică și neam'. 

Piesa de teatru are drept scop comemorarea celor doi mari sfinți ai neamului românesc, Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu și marele Ierarh Antim Ivireanul. Spectacolul este narat de Doamna Maria Brâncoveanu, aflată în ultima parte a vieții la Mănăstirea Surpatele, care relatează momentele principale ale martiriului soțului și copiilor ei.
'Brâncoveanu și Ivireanul — iubire de Biserică și neam' este o piesă de teatru originală, după un scenariu scris de Pr. Bogdan Aurel Teleanu, regia Ivona Boitan. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ana Calciu, Damian Oancea, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Tiberiu Păun, Bogdan Iacob, Dana Rusu, Alexandru Ionescu. În cadrul activităţii de voluntariat desfăşurată de Departamentul pentru copii şi tineret de la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, alături de aceşti mari actori s-au aflat copiii talentați din trupa de teatru parohial Ateneul Sf. Pantelimon care i-au întruchipate pe copiii Brâncovenilor.
Spectacolul are înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, fiind un proiect de succes inițiat în 2016 de Compania teatrală Zona, în colaborare cu Protoieria Sector II București și Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Sector II. Acestui proiect i s-a alăturat anul acesta Protoieria Ploiești Sud și Protoieria Ploiești Nord, Primăria Ploiești, prin Casa de Cultură 'Ion Luca Caragiale' a Municipiului Ploiești, și Consiliul Județean Prahova, cu scopul ca această piesă de teatru să poată fi vizionată și de către ploieșteni.


ARHIVA MEDIA
1. TRINITAS TV, 22 IANUARIE 2017
  


2. Basilica, 22 ianuarie 2017

3. Alte


Niciun comentariu: