joi, 26 februarie 2015

ICR New York expune icoanele copiilor de la atelierele de pictură organizate de biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc.

ICR New York organizează o amplă expoziție a cunoscutei artiste româno-americane Viorica Colpacci, una din profesoarele care coordonează atelierele de icoane “Pr. Ivan” de la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti. 

 Expoziţia doamnei Viorica Colpacci va fi vernisată în data de 6 martie 2015 şi cuprinde lucrări de ceramic, sticlă, oțel sudat cu semnificație spiritual-religioasă. 

Această expoziția va cuprinde și icoane executate de un grup de copii de la unele dintre sesiunile atelierului de icoane “Pr. Ivan” al bisericii Sf. Pantelimon - Foișorul de Foc din București, coordonate de Viorica Colpacci. Cu prilejul expoziţiei, artista va vorbi despre arta sa și va susține un workshop interactiv despre tehnica picturii pe sticlă. Expoziția va rămâne deschisă până pe 24 martie 2015, după cum informează un comunicat de presă al ICR New York. 
***
Viorica Colpacci, născută în România - unde a studiat arta monumentală la Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București -, s-a stabilit din 1977 în SUA - unde și-a continuat studiile cu un master la New York University (a urmat, de asemenea, cursuri la Brooklyn College, la Pratt Institute din New York și a început un doctorat). Este o artistă polimorfă, care se exprimă în diverse genuri și tehnici: sculptor, ceramist, designer. Este totodată profesor de artă, curator, eseist, director și fondator al galeriei "SPIRITUS", care funcționează sub egida Institutului Român de Teologie şi Spiritualitate Ortodoxă din New York. Este membră a Uniunii Artistilor Plastici din România (1972 - prezent) și a făcut parte din: Sculpture Guild, NY (1985-2000), National Association of Women Artists (1983-1993), New York City Art Teachers Association, United Federation of Teachers (1999-2007). A avut mai multe expoziții personale, la: Metropolitan College of New York (2012), Galeria Spiritus, NY (2009, 2011), ICR New York (2005), New York University (1990), Centrul de Arte Frumoase Millhouse-Bundy, Burlington,VT (1985), Departure Gallery, New York (1983), Mari Galleries of Westchester, Mamaroneck, NY (1982), Căminul Artei, București (1975), Atelier 35, București (1972). De asemenea, a participat la un număr impresionant de expoziții de grup, în România, SUA, Germania, Canada. A fost distinsă cu mai multe premii: 1983 Premiul Ch. Murphy pentru sculptură, National Association of Women Artists, NY; 1981 Women in Design International Compendium, San Francisco, CA; 1981 Marietta Craft National, Purchase Award, Marietta College, OH; 1980 New York State Craftsmen Guild Award, New York.

Niciun comentariu: