În contextul în care anul 2013 este anul comemorativ „Dumitru Stăniloae” în Patriarhia Română, joi, 10 octombrie 2013, preoţii şi diaconii din Cercul pastoral nr. 5 al Protoieriei II Capitală respectiv de la parohiile Delea Veche, Hagiu, Olari, Popa Nan, Popa Rusu, Popa Soare, „Sfântul Pantelimon“- Foişorul de Foc, „Sfinţii Voievozi“ - Gherghiceanu şi Vatra Luminoasă, aflaţi sub coordonarea pr. prof. Florin Boitan - se vor întruni la Biserica "Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc" din Bucureşti.
Pr. prof. Florin Boitan a evocat chipul părintelui Dumitru Stăniloae pornind de la experienţa pe care a avut-o la redactarea tezei sale de licenţă sub îndrumarea directă a marelui teolog român, iar pr. prof. Gheorghe Drăgulin a completat această descriere din punctul de vedere a celui care a susţinut teza de doctorat sub îndrumarea acestuia. De asemenea, pr. prof. Victor Frangulea a susţinut această prezentare amintind momentul întâlnirii cu părintele profesor Stăniloae în urma căreia i s-a întipărit în suflet observaţia făcută de acesta că imaginea unui preot contează la fel de mult cât pregătirea sa teologică.
În felul acesta, toţi cei trei părinţi profesori au reliefat atât memoria extraordinară a părintelui profesor Dumitru Stăniloae, cât şi trăirea sa adânc isihastă care au stat la baza teologiei sale profunde.
Cercul pastoral-misionar s-a desfăşurat în cadrul expozitiv "Apa cea vie, foc răcoritor" de la Parohia „Sfântul Pantelimon“ - Foişorul de Foc, fapt care a prilejuit implicit o evaluare a picturilor pe sticlă expuse de copiii care participă la orele de cateheză Hristos împărtăşit copiilor. În felul acesta s-au configurat primele opinii avizate în privinţa celor mai reuşite icoane, care se apropie de duhul ortodoxiei.
1. Părintele Dumitru Stăniloae evocat la Biserica „Sfântul Pantelimon“ - Foişorul de Foc - Cotidianul ZIARUL LUMINA, 11 octombrie 2013
În contextul Anului comemorativ „Părintele profesor Dumitru Stăniloae“ în Patriarhia Română, joi, 10 octombrie, preoţii şi diaconii din Cercul pastoral nr. 5 al Protoieriei II Capitală, respectiv de la parohiile Delea Veche, Hagiu, Olari, Popa Nan, Popa Rusu, Popa Soare, „Sfântul Pantelimon“ - Foişorul de Foc, „Sfinţii Voievozi“ - Gherghiceanu şi Vatra Luminoasă, aflaţi sub coordonarea pr. prof. Florin Boitan, s-au întrunit la Biserica „Sfântul Pantelimon“ - Foişorul de Foc din Bucureşti.
Pr. prof. Florin Boitan a evocat chipul părintelui Dumitru Stăniloae pornind de la experienţa pe care a avut-o la redactarea tezei sale de licenţă sub îndrumarea directă a marelui teolog român, iar pr. prof. Gheorghe Drăgulin a completat această descriere din punctul de vedere al celui care a susţinut teza de doctorat sub îndrumarea acestuia.
De asemenea, pr. prof. Victor Frangulea a evocat momentul întâlnirii cu părintele profesor Stăniloae în urma căreia i s-a întipărit în suflet observaţia făcută de acesta că imaginea unui preot contează la fel de mult cât pregătirea sa teologică.
„Toţi cei trei părinţi profesori au reliefat atât memoria extraordinară a părintelui profesor Dumitru Stăniloae, cât şi trăirea sa adânc isihastă, calităţi care au stat la baza teologiei sale profunde. Cercul pastoral-misionar s-a desfăşurat în cadrul expoziţional «Apa cea vie, foc răcoritor» de la Parohia „Sfântul Pantelimon“ - Foişorul de Foc, fapt care a prilejuit implicit o evaluare a picturilor pe sticlă expuse de copiii care participă la orele de cateheză «Hristos împărtăşit copiilor»“, ne-a declarat pr. Bogdan Teleanu, slujitor al Bisericii „Sfântul Pantelimon“ - Foişorul de Foc. (G.C.P.)
2. Cerc pastoral-misionar în Parohia Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc sub auspiciile expoziţiei Apa cea vie, foc răcoritor - Basilica, 10 octombrie 2013
În contextul în care anul 2013 este anul comemorativ „Dumitru Stăniloae” în Patriarhia Română, joi, 10 octombrie 2013, preoţii şi diaconii din Cercul pastoral nr. 5 al Protoieriei II Capitală respectiv de la parohiile Delea Veche, Hagiu, Olari, Popa Nan, Popa Rusu, Popa Soare, „Sfântul Pantelimon“- Foişorul de Foc, „Sfinţii Voievozi“ - Gherghiceanu şi Vatra Luminoasă, aflaţi sub coordonarea pr. prof. Florin Boitan - s-au întrunit la Biserica "Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc" din Bucureşti.
Pr. prof. Florin Boitan a evocat chipul părintelui Dumitru Stăniloae pornind de la experienţa pe care a avut-o la redactarea tezei sale de licenţă sub îndrumarea directă a marelui teolog român, iar pr. prof. Drăgulin a completat această descriere din punctul de vedere a celui care a susţinut teza de doctorat sub îndrumarea acestuia.
De asemenea, pr. prof. Victor Frangulea a susţinut această prezentare amintind momentul întâlnirii cu părintele profesor Stăniloae în urma căreia i s-a întipărit în suflet observaţia făcută de acesta că imaginea unui preot contează la fel de mult cât pregătirea sa teologică.
În felul acesta, toţi cei trei părinţi profesori a fost reliefat atât memoria extraordinară a părintelui profesor Dumitru Stăniloae, cât şi trăirea sa adânc isihastă care au stat la baza teologiei sale profunde.
Cercul pastoral-misionar s-a desfăşurat în cadrul expozitiv "Apa cea vie, foc răcoritor" de la Parohia „Sfântul Pantelimon“ - Foişorul de Foc, fapt care a prilejuit implicit o evaluare a picturilor pe sticlă expuse de copiii care participă la orele de cateheză Hristos împărtăşit copiilor. În felul acesta s-a configurat primele opinii avizate în privinţa celor mai reuşite icoane, care se apropie de duhul ortodoxiei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu