luni, 14 octombrie 2013

Dar pentru micii pictori care au realizat expozitia APA CEA VIE, FOC RACORITOR

Ce dar putea sa fie mai potrivit ca răsplată pentru munca micilor talente de la parohia Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti şi a profesoarei lor, d-na VIORICA COLPACCI, care au dat viaţă expoziţiei de pictură pe sticlă şi desen intitulată "Apa cea vie, foc răcoritor" în cadrul proiectului ATENEUL SF. CUV. PARASCHEVA decât o carte dedicată lor care poartă numele FÂNTÂNA ORTODOXIEI, alcătuită de pr. dr. TELEANU BOGDA-AUREL care s-a implicat activ in coordonarea acestui proiect parohial? 
(pentru mai multe informatii despre carte accesati blog-ul monitorul religios)
Pentru edificare este suficient să cităm din "Dedicatia" cărţii următoarele afirmaţii: Dedic această carte copiilor de la biserica Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti, cu speranţa că proiectul experimental „Ateneul Sfântul Pantelimon” (http://ateneulsfantuluipantelimon.blogspot.ro), intitulat astfel în memoria P.C. Pr. Gheorghe Popescu-Colibaşi, cel care a folosit cel dintâi această denumire, se va multiplica şi diverisifica, devenind un program catehetic parohial permanent”.

Şi pentru că este o expoziţie de icoane, darul a fost completat cu o altă nouă carte, intitulată Opinie şi misiune. Schiţă de imagologie creştin-ortodoxă. Această a doua carte este "dedicată comunităţii parohiale de la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti care, în încercarea incendiului din 9 ianuarie 2012, a dat dovadă de o solidaritate exemplară pe demonstrată şi în alte împrejurări concrete în care aceasta a ştiut să fie unită şi la bine şi la greu".



  Tot cu aceasta ocazie a fost vizionat reportajul realizat de TVR dedicat expozitiei APA CEA VIE, FOC RACORITOR, difuzat in ziua de 13 octombrie 2013, orele 8. 45.

Niciun comentariu: