vineri, 31 octombrie 2008

Copii de la Sfantul Pantelimon pregatesc sceneta de craiun Irozii


Copiii bisericii Sfantul Pantelimon din Bucuresti au inceput, inca de la sfarsitul lunii octombrie, pregatirile pentru sceneta de Craciun. Este un cadou pe care ei, in data de 25 decembrie 2008, ora 12.00, la Biserica Sf. Pantelimon din Bucuresti (str. Iancu Capitanu 24, sect. II) il vor face parintilor si credinciosilor care vin biserica "socarilor".

In fiecare seara de vineri, la ceas de vecernie, copiii se intrunesc in casa parohiala din curtea bisericii pentru a repeta si a pune la punct detaliile legate de aceasta piesa de teatru pe care, in mod traditional, tinerii o interpreteaza in ajunul Nasterii Domnnului.


Piesa pe care o vor interpreta ei, imediat dupa Sfanta Litrughie din ziua de Craciun, este o adaptare mai scurta a binecunoscutelor scenete ce se joaca cu prilejul Nasterii Domnului. Scopul ei este de a valorifica in sens crestin personajul lui Mos Craciun, contrapunandu-se, astfel, personajului negativ reprezentat de Irod. Mos Craciun, care isi va face aparitia la sfarsitul piese de teatru, va imparti bucurie copiilor din biserica, stergand impresia creata de crima comisa de imparatul Irod asupra pruncilor din propria sa imparatie.

Niciun comentariu: