miercuri, 4 martie 2020

Ateneul misionar semestrial "Educaţie prin ochii credinţei 2020"

Duminica, 2 februarie 2020, ora 11.30, în cadrul primului semestru al Ateneului Sfântului Pantelimon din „Anul omagial al pastoraţiei părinţilor și copiilor“ și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români“, a debutat programul "Educaţie prin ochii credinţei 2020". 

Prima etapă din acest program, desfășurată în zilele de 2, 9, 16 și 23 februarie 2020, a reprezentat-o atelierul de icoane pe lemn "Sf. Ioan Gura de Aur", întrucât s-a considerat că icoana acestui Sfânt Părinte ilustrează cel mai bine mesajul programului propus. 

Cea de-a doua etapă, desfășurată în zilele de 16 și 23 februarie 2020, a constat în atelierul de confecționat mărțișoare pentru persoanele singure sau bolnave intitulat “Mărțișorul faptelor bune', coordonat de doamna Georgeta Muller. 

Astfel, cu ocazia zilei de 1 martie 2020, copiii din cadrul Departamentului „Ateneul Sfântului Pantelimon” au putut oferi cadou câte un mărţişor şi o felicitare tuturor doamnelor și domnișoarelor care au participat la Sfânta Liturghie duminicală, cât bolnavilor şi personalului din cadrul Centrului de îngrijiri paliative Sfântul Nectarie din incinta bisericii SFÂNTUL PANTELIMON – Foişorul de Foc din Bucureşti. 

 Iniţiativa copiilor, intitulată “Ateneul faptelor bune”, face parte din campania parohială STOP ÎNSINGURĂRII!, care se desfăşoară neîntrerupt de peste 10 ani la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti în favoarea persoanelor vârstnice, bolnave şi singure din parohie.




© Biroul de presă al Departamentului pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon)

Niciun comentariu: