miercuri, 11 decembrie 2019

Concertul ”Colind spre libertate”, 22.12.2019, ora 11.40

La împlinirea a 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, corul de copii VOX ANGELI al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari a fost invitat de Departamentului pentru copii și tineret ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON să susțină concert de colinde ”Colind spre libertate” în ziua de duminică, 22 decembrie 2019, la biserica Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc din București

Amintind de faptul că în momentele de strâmtorare și lipsire de libertate, românii s-au refugiat în colind, concertul ”Colind spre libertate” a fost dedicat memoriei celor care, în urmă cu 30 de ani, și-au dat viața pentru libertate în România. Repertoriul de debut al corului VOX ANGELI - compus din cele mai frumoase opt colinde, mai vechi sau mai noi, dintre care cele tradiționale românești interpretate chiar în dulcele grai moldovenesc sau cel mândru ardelenesc - a prins viață sub bagheta magică a dirijorului diac. Marian Vasluianu. 

 Astfel, enoriașii bisericii Sfântului Pantelimon au fost invitați să asculte glasuri de copii interpretând următoarele colinde: ”Măruț, Mărgăritar”, ”Drăguleană”, ”Ia sculați, boieri, sculați”, ”Un altfel de colind”, ”O ce veste minunată”, ”Bărdulețul meu”, ”Căprița” și ”Hoila”. 

Concertul ”Colind spre libertate” a fost precedat de o slujbă de pemenire (parastas) la sfârșitul căreia au fost trase clopotele bisericii Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc din București pentru eroii care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român .




 DOCUMENTARE:  

1)



2)


3)


4)


 5)

Niciun comentariu: