joi, 25 iulie 2019

”Jertfa la români”, vineri, 26 iulie 2019, spectacol în cinstea hramului bisericii «Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc» din București

Sub auspiciile programului parohial «Hristos împărtăşit copiilor», desfăşurat de Departamentul pentru copii şi tineri «Ateneul Sfântului Pantelimon», vineri, 26 iulie 2019, în curtea Bisericii «Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc» din București a avut loc spectacolul religios «Jertfa la români», în interpretarea actriței Ana Calciu, secondată de cvartetul ”Sf. Mc. Pantelimon” condus de părintele diacon Marian Vasluianu, slujitor la biserica Iancu Vechi - Mătăsari.

După o perioadă în care comunitatea parohială de la Biserica «Sfântul Pantelimon» în frunte cu preoţii ei au avut de îndurat timp de 40 de ani persecuţia regimului comunist din România, spectacolul regizat de doamna Ivona Boitan sperăm că va pune în circulaţie în rândul noilor generaţii o profundă mărturisire duhovnicească a sufletului românesc, marcat de realitatea sensibilă a prezenţei lui Dumnezeu în această lume.  

Atât spectacolul în cinstea hramului bisericii «Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc», cât şi suferința cu care s-au confruntat preoții acestei străvechi biserici din București, au în comun darul lui Dumnezeu de a ajuta poporul român la traversarea  momentelor dificile din istoria poporului român.

ARHIVA FOTONiciun comentariu: