luni, 25 februarie 2019

Expoziția RĂMĂȘIȚELE HARULUI la Școala Gimnazială Maica Domnului, 1 martie 2019

În data de 1 martie 2019 (de Mărțișor), la ora 14:30, la Școala Gimnazială Maica Domnului din București, Departamentul pentru copii și tineret ”Ateneul Sfântului Pantelimon” organizează un eveniment dedicat Anului omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) şi Anului comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti, în Patriarhia Română
Expoziția evidențiază primele numere din periodicul ”Ateneului Sfântului Pantelimon” publicate în perioada 1941 - 1942. Aprobarea de funcționare cu numărul 1700/1941 a revistei ”Ateneul Sfântului Pantelimon” a fost acordată de însuși vrednicul de pomenire patriarh Nicodim Munteanu, după cum reiese dintr-o informație publicată în ediția cu numărul 2/1941 a acestei foi parohiale.

Expoziția va fi vernisată în prezența domnului dr. Silviu - Constantin Nedelcu, bibliotecar la Serviciul Bibliografie Naţională al Bibliotecii Academiei Române din Bucureşti care a semnalat   Departamentului pentru copii și tineret ”Ateneul Sfântului Pantelimon” existența acestor documente valoroase pentru comunitatea noastră parohială. 

Expoziția ”Rămășițele harului” susține  participarea grupului de cateheză de la parohia Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc din București la Concursului Naţional Catehetic ediţia a XI-a, ”Hristos: sufletul satului meu”, organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, în perioada 15 decembrie 2018 – 21 mai 2019.  

Special pentru acestă oră de religie, copiii din cadrul Departamentului „Ateneul Sfântului Pantelimon” îndrumaţi de doamna Georgeta Muller au confecționat entomărțișoare, materia primă necesară fiind obținută din publicarea foii parohiale cu numărul 50 a „Ateneului Sfântului Pantelimon”.

Niciun comentariu: