vineri, 15 decembrie 2017

LANSARE DE ALBUM FOTO LA INCHEIEREA EXPOZITIEI "CU HRISTOS ÎN SUFERINŢĂ"

Cu ocazia încheierii expoziţiei de icoane "Cu Hristos în suferinţă", organizată la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc, peste 40 de imagini cu icoanele pe lemn şi cele mai spectaculoase imagini din cadrul atelierului de pictură în timpul căruia au fost realizate acestea au fost reunite în albumul premium cu ediţie limitată: “Ateneul Sfântului Pantelimona  – Osânda cărţilor. Programe pe sufletul celor mici 2017".
Albumul dedicat tuturor celor care au avut de suferit de pe urma stigmatizării comuniste va fi lansat duminică, 17 decembrie 2017, orele 11.30, la biserica Sfântul Mc. Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti. 
Reamintim că expoziţia "Cu Hristos în suferinţă" la care face referire albumul a fost organizată în contextul în care anul 2017 este anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Totodată, expoziţia a prefaţat seria de evenimente cultural-religioase din perioada august - decembrie 2017 dedicate încurajării lecturii de carte "Tinere, ia şi citeşte!", acţiune creştină a tinerilor participanţi la orele de cateheză Hristos împărtăşit copiilor de la parohia Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti. Pe parcursul acestor ore de cateheză, iconarii au fost răsplătiţi cu cărţi, iar duminică vor intra inclusiv în posesia originalului icoanei pictate de ei în cadrul atelierului de pictură "Cu Hristos în suferinţă".

Reamintim faptul că expoziţia de icoane "Cu Hristos în suferinţă" de la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc a culminat spectacolul de teatru dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 intitulat OSÂNDA CĂRŢILOR care a avut loc, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, miercuri, 29 noiembrie 2017, la parohia Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti.

Niciun comentariu: