joi, 9 noiembrie 2017

Prima marturie despre salvarea biserici Sf. Pantelimon de la demolare

Duminica, 29 octombrie 2017, in cadrul programului Ateneului Sfantului Pantelimon intitulat "Hristos imparasit adultilor" a fost prezentata prima marturie despre salvarea bisericii  Sfantul Pantelimon Foisorul de Foc din  Bucuresti de la demolare.
Marturia fost oferita de  dl. Vasile care a aratat cum , dupa cutremurul din  1977, pridvorul si naosul bisericii au fost grav avariate. Biserica era situata intr-un cartier locuit de armeni, acestia obisnuind sa participe la slujbele ortodoxe savarsite de Părintii Gheorghe Popescu Colibasi, Ioan Paslaru si Ioan Stanculescu. Astfel, printre crestinii care au ajutat la refacerea bisericii dupa cutremur s-a numarat si aceasta comunitate armeana, oferind un substantial sprijin financiar.   
Părintele paroh Marian Constantinescu a tinut sa precizeze faptul ca Părintele Ioan Stanculescu considera ca daca nu ar fi fost refacuta biserica, risca sa fie demolata de comunisti.
Dupa aceasta prezentare, Departamentul pentru copii si tineret "Ateneul Sfantului Pantelimon" a proiectat in biserica primul episod  din documentarul "Preoți mărturisitori de la Biserica „Sfântul Pantelimon” din București", o productie Trinitas Tv.  


Niciun comentariu: