marți, 25 octombrie 2016

ŞTIRE: Ora de religie deschisă “Sf. Ap. Andrei – Ocrotitorul României, prietenul victimelor de la Clubul Colectiv”


 Vineri, 28 octombrie 2016, de la ora 9.00, la Şcoala Gimnazială Maica Domnului din Bucureşti a avut loc o oră de religie deschisă “Sf. Ap. Andrei – Ocrotitorul României, prietenul victimelor de la Clubul Colectiv” dedicată victimelor incendiului de la acest club din Bucureşti, susţinută de doamna profesoară Julieta Mihăilescu.
    La acest eveniment a participat și basistul trupei Up To Eleven, Ionuț Liviu Popescu (29 de ani), una din victimele tragediei de la Clubul Colectiv. El se afla în Colectiv în noaptea tragediei, alături de alți prieteni ai lui, colegi din trupa Up to Eleven (solistul Mircea Petrescu, care a scăpat nevătămat, toboșarul Bobo și chitaristul Laurențiu Vârlan, care a decedat).

Cu acest prilej, elevilor le-a fost prezentată expoziţia de icoane pe lemn cu chipul Sf. Ap. Andrei - Ocrotitorul României realizată cu scopul de a susţine donaţiile pentru victimele Colectiv direcţionate către contul Parohiei Ortodoxe Române «Sfântul ­Nicolae» din Bruxelles, deschis de pr. Vlaicu Patriciu special pentru sprijinirea a 6 tineri care încă se mai află în suferinţă. Contul este: POR-SN ASBL (Paroisse Orthodoxe Roumaine Saint Nicolas Bruxelles); BNP Paribas Fortis; N°IBAN: BE40 0357 6152 9863; Cod BIC: GEBABEBB; Comunicare: Ajutor victime Colectiv.
    Organizarea acestei ore de religie şi a expoziţiei de icoane pe lemn  “Sf. Ap. Andrei – Ocrotitorul României, prietenul victimelor de la Clubul Colectiv” la împlinirea unui an de la cele ȋntâmplate dovedeşte că pentru elevii Şcolii Gimnaziale Maica Domnului suferinţa victimelor tragediei de la Clubul Colectiv a dobândit un sens creştin ortodox.
    Acest eveniment a fost organizat în baza parteneriatului "Biserica-prietena Şcolii mele 2016" încheiat cu parohia Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti.

ARHIVA FOTO
REVISTA PRESEI
 O oră de religie deschisă dedicată victimelor incendiului din Colectiv a avut loc vineri la Şcoala Gimnazială Maica Domnului din Bucureşti, la eveniment participând şi una dintre victime, Liviu Popescu, fost elev al instituţiei. 

Lecţia de religie a fost ţinută vineri dimineaţă, de la ora 09.00, elevilor de la Şcoala Gimnazială Maica Domnului fiindu-le prezentată şi o expoziţie de icoane de lemn. Invitat la moment a fost şi Liviu Popescu, unul dintre tinerii răniţi în incendiu din Colectiv şi fost elev al instituţiei de învăţământ. 

"Îmi doresc din tot sufletul ca noi, ca societate, să fi învăţat ceva după Colectiv. Mă tem că lucrurile care s-au schimbat au fost doar de suprafaţă. Mai avem nevoie de foarte multe până să ajungem la o normalitate. S-a schimbat, într-adevăr, un guvern, oamenii încearcă să facă tot ce pot, deşi sunt blamaţi, timpul este foarte scurt pentru ei. Şi în spitale s-au modificat lucruri, dar nu cred că atât cât trebuie. Mai avem mult de lucrat", a declarat tânărul. 

Acesta a povestit cum a fost viaţa lui în cele opt luni de recuperare şi spune că urmează alte operaţii chirurgicale, având în continuare complicaţii din cauza arsurilor. "Eu am grefe pe ambele antebraţe, pe ambele mâini, am tot spatele ars.(...)Acum urmează să suport două intervenţii chirurgicale de colectare a bridelor cu impact funcţional la nivelul degetelor.Voi pleca în Germania peste două săptămâni, voi suporta intervenţiile chirurgicale, va urma o perioadă de recuperare. Recuperare în cazul marilor arşi este de lungă durată. Se menţine pe parcursul mai multor ani. Nu se poate prevedea foarte clar evoluţia. Pot apărea surprize, complicaţii. Momentan sunt ok, am doar la nivelul degetelor nişte probleme, nu le pot deschide, nu mi-am recuperat sută la sută mobilitatea, dar se vor corecta", a adăugat Liviu Popescu. 

Elevii i-au oferit tânărului flori şi o icoană pictată de unul dintre ei. 

Preotul prezent la oră şi directorul şcolii au ţinut câte o cuvântare, iar la final elevii au cântat "La mulţi ani!". "Încercăm să urmăm exemplul vostru (de solidaritate - n.n.) şi al oamenilor curajoşi. Încercăm făcând fapte bune. Îţi dedicăm ultima noastră expoziţie de icoane (...) sunt zugrăvite de copii care vin la biserica noastră şi la şcoala dumneavoastră deopotrivă. Liviu, îi mulţumim lui Dumnezeu că eşti alături de noi aici şi nu în alăt parte, alături de îngeri.", a declarat preotul Bogdan Teleanu de la biserica Sfântul Pantelimon. 

Ora de religie pentru victimele de la Colectiv a fost organizată în condiţiile în care duminică seară se comemorează un an de când 64 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma incendiului.

Niciun comentariu: