vineri, 21 octombrie 2016

#Mandrul icoanelor - vernisaj de icoane pe lemn dedicată Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul României

CHEIE: #Mândrul icoanelor - vernisaj de icoane pe lemn la împlinirea unui an de la tragedia de la Clubul Colectiv: Duminică, 23 octombrie 2016, ora 11.30, biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc (adresa strada Iancu Căpitanu nr. 24) din Sectorul II Bucureşti.

Duminică, 23 octombrie 2016, ora 11.30, biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc, a avut loc la expoziţia de icoane pe lemn a Departamentului pentru copii şi tineret al bisericii Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, din seria "Prietenii Ateneului Sfântului Pantelimon", organizată în onoarea celor 64 de tineri morţi în incendiul de la Clubul Colectiv din Bucureşti. Pentru tinerii şi copii Atenului Sf. Pantelimon tragedia de la Clubul Colectiv a dobândit un sens creştin ortodox, motiv pentru care au organizat această expoziţie de icoane pe lemn la împlinirea unui an de la cele ȋntâmplate. In acest sens, orgnizatorii evenimentului au facut apel ca toate donatiile pentru victimele COLECTIV sa fie facute de catre participantii la acasta expozitie in contul parohiei ortodoxe romane Sf. Nicolae din Bruxelles deshis de parintele Patriciu Vlaicu pentru sprijinirea a 6 tineri care inca se mai afla in suferinta. 

POR-SN ASBL  (Paroisse Orthodoxe Roumaine  Saint Nicolas  Bruxelles)
BNP Paribas Fortis
N°IBAN : BE40 0357 6152 9863 
Cod BIC : GEBABEBB
Comunicare:
Ajutor victime Colectiv

Pictorul Pioară Oprea, în paralel cu lucrările de pictură ale bisericii Sf. Pantelimon-Foișoru de Foc din București, a ajutat Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon să organizeze pe parcursul vacanţei de vară tabăra "Prietenii Sf. Ap. Andrei" în care s-a lucrat intens la realizarea unor icoane pe lemn cu chipul ocrotitorului acesteia. Cei 22 de copii și tineri care au participat la această tabără de creaţie au pictat cu gândul că icoana lor va fi sfințită și va contribui la susținerea următoarelor proiecte social-caritative ale Departamentului pentru copii și tineret Ateneul Sf. Pantelimon.

La vernisajul expozitiei a participat actrita Ana Calciu, care a sustinut un impresionant moment artistic, doamna Julieta Mihailescu, care a propus ca expozitie sa continue in Scoala Gimnaziala Maica Domnului din Buuresti, si pictorul Pioara Oprea, caruia i-a fost inmanata diploma de "Bun crestin si bun roman" pentru contributia la desavarsirea icoanelor pictate de copii in cadrul acestui proiect.
Facem precizarea că încă de la reînfinţarea sa (2008), din Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon fac parte numeroşi elevi ai Şcolii Gimnaziale "Maica Domnului" din București.

ARHIVA FOTO

ARHIVA MEDIA
1. Comemorare Colectiv printr-o expoziție de icoane pe lemn făcute de copii – Magna News, 21 octombrie 2016
Biserica SF. Pantelimon-Foișorul de Foc, strada Iancu Căpitanu nr. 24, va găzdui dumincă, de la ora 11.30,  o expoziție mai puțin obișnuită. Este vorba despre ”Mândrul icoanelor” – vernisaj de icoane pe lemn la împlinirea unui an de la tragedia de la Clubul Colectiv.
Expoziţia de icoane pe lemn a Departamentului pentru copii şi tineret al bisericii Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, din seria „Prietenii Ateneului Sfântului Pantelimon”, va fi organizată în onoarea celor 64 de tineri morţi în incendiul de la Clubul Colectiv din Bucureşti.
Pictorul Pioară Oprea, în paralel cu lucrările de pictură ale bisericii Sf. Pantelimon-Foișoru de Foc din București, a ajutat Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon să organizeze pe parcursul vacanţei de vară tabăra „Prietenii Sf. Ap. Andrei” în care s-a lucrat intens la realizarea unor icoane pe lemn cu chipul ocrotitorului acesteia. Cei 22 de copii și tineri care au participat la această tabără de creaţie au pictat cu gândul că icoana lor va fi sfințită și va contribui la susținerea următoarelor proiecte social-caritative ale Departamentului pentru copii și tineret Ateneul Sf. Pantelimon.
http://magnanews.ro/2016/10/21/comemorare-colectiv-printr-o-expozitie-de-icoane-pe-lemn-facute-de-copii/

2.  Copiii pictează icoane pentru şase tineri răniţi în Colectiv care încă sunt spitalizaţi în Belgia - TVR&Realitatea Tv, 23 octombrie 2016, ora 20.00
  La aproape un an de la tragedia din clubul Colectiv, 6 tineri răniţi sunt încă în suferinţă, în Belgia, şi au nevoie de sprijin. Vestea primită de la un preot român din Bruxelles a mobilizat comunitatea de la o biserică din Bucureşti. Ca să-i ajute, copiii credincioşilor au pictat icoane pe lemn. Theo (şase ani) e unul dintre cei 22 de copii şi tineri de la biserica Sf. Pantelimon-Foişoru de Foc din Bucureşti care au pictat cu drag chipul sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. Au lucrat peste trei săptămâni la iconiţe. Şi speră că le vor uşura suferinţa răniţilor din Colectiv.
Lucrările copiilor au fost desăvârşite de artistul care zugrăveşte chipurile sfinţilor în biserică. Lăcaşul de cult a trecut prin foc, acum aproape cinci ani. S-a aprins tot de la nişte artificii, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu un an la Colectiv. Acolo unde focul a luat 64 de vieţi.
De la toate bisericile din ţară au fost donaţi deja pentru victimele din Colectiv aproape 640 de mii de lei şi 25 de mii de euro. Răniţii au fost ajutaţi şi cu asistenţă medicală şi materiale speciale pentru arsuri, dar şi cu multe rugăciuni.
 

Niciun comentariu: