luni, 25 aprilie 2016

MASĂ DE FLORII

Duminică, 24 aprilie 2016, 15 persoane vârstnice din parohia Sf. Pantelimon au primit o masă de Florii constând produse peşte, pâine, dulciuri şi fructe. 
Masa de Florii a fost oferită prin grija generaţiei de tineri cu vârste cuprinse între 20-35 de ani care, lunar oferă această formă de sprijin persoanelor vârstnice sau în stare de vulnerabilitate din parohie. Împreună, am identificat cazurile sociale, vreo 25-30 de persoane, iar ei au pus mână de la mână şi oferă constant această masă. Surprinzător este  faptul că, deşi unii dintre ei au plecat din parohia noastră, aceştia continuă să  facă lucrul acesta, fiind un exemplu de urmat pentru copiii parohiei Sfântul Pantelimon. 

Cu aceasta ocazie, membrii ATENEULUI SF.PANTELIMON au pregatit pentru fiecare persoana implicata in aceasta activitate cate o copie dupa icoanele pictate de ei cu chipul Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul, expuse in biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti.   

Masa de Florii a constituit pretextul reintalnirii celor 24 de icoane şi a iconarilor lor cu o noua experienţa de neuitat, aşa cum au fost si cele precedente dintre care amintim: 1. procesiunea Icoana - fereastră spre Dumnezeu (20 martie 2016, la Duminica Ortodoxiei), 2. daruri pentru pacientii internati în Centrul de îngrijiri paleative Sf. Nectarie din incinta bisericii Sf. Pantelimon (13 martie 2016), 3. "Ora de Religie altfel" susţinută la Mănăstirea Antim (9 martie 2016), 4. expoziţia-simpozion "Antim Ivireanu - rafinament postbizantin al simbolicii creştine" (3 aprilie 2016) si 5. biblioteca din gradina (10 aprilie).
Această activitate socială din ajunul sărbătorii Sfintelor Paşti face parte din programul filantropic permanent Masă pentru bătrânii parohiei care - împreună cu programele catehetice şi educaţionale - se desfăşoară constant de opt ani şi s-au intensificat în ultimul timp, chiar dacă la biserica Sfântul Pantelimon au avut loc ample lucrări de reconstrucţie, în special a turlelor distruse de flăcările incendiului din 2012, şi în curând urmează a fi pictată.

Niciun comentariu: