vineri, 8 aprilie 2016

DOAMNA MIMEA DIMOFTE, UN OASPETE NEOBISNUIT AL BIBLIOTECII DIN GRĂDINĂ

Duminică, 10 aprilie 2016, după Sfânta Liturghie, cu ocazia zilei Porților deschise la Casa Parohială ”pr. Gheorghe Popescu Colibași”, Departamentul pentru copii și tineret al bisericii Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din București a organizat pentru copii și tinerii din parohie la o bibliotecă în aer liber, organizată în Grădina Ateneului Sfântului Pantelimon. 

Peste 100 de titluri de carte au fost utilizate pentru a încuraja lectura de carte în rândul tinerei generații, fiind donate în acest scop de domnul Constantin Radu, unul din ucenicii părintelui Constantin Galeriu.   

Evenimentul s-a încheiat cu premierea participanților la prima ediție a concursului de poezie STIHURI ORTODOXE, precum si acordarea diplomei BUN CRESTIN SI BUN ROMAN doamnei Mimea Dimofte, una din mamele care au rezistat cu demnitate în faţa regimului ateu comunist din România. 

Biblioteca din grădină a constituit pretextul reîntâlnirii celor 24 de icoane şi a iconarilor lor cu o noua experienţa de neuitat, aşa cum au fost si cele precedente dintre care amintim: sfinţirea icoanelor în cadrul tradiţionalei procesiuni Icoana - fereastră spre Dumnezeu (20 martie 2016, la Duminica Ortodoxiei), vernisarea lor şi oferirea câte unei copiifiecărui pacient internat în Centrul de îngrijiri paleative Sf. Nectarie din incinta bisericii Sf. Pantelimon (13 martie 2016), prezentarea lor ca material didactic în cadrul "Orei de Religie altfel" cu tema "Sf. Ierarh Antim Ivireanul, cârmuitor bisericesc şi propovăduitor al Evangheliei",  susţinută la Mănăstirea Antim în faţa clasei a III-A de la Şcoala Gimnazială Maica Domnului din Bucureşti (9 martie 2016) și nu în ultimul rând expoziţia-simpozion "Antim Ivireanu - rafinament postbizantin al simbolicii creştine" (3 aprilie 2016). 

Autor, tipograf, gravor, teolog, episcop şi mitropolit român de origine georgiană, Sfântul Ierarh Antim a fost una dintre cele mai mari personalităţi ale Ţării Româneşti din secolul al XVIII-lea şi canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1992. În plus, facem precizarea că 2016 este Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română.

Expoziţia, organizată la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, este dedicată comemorării în anul 2016 a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul la nivelul Patriarhiei Române şi cuprinde 24 de icoane pictate pe lemn de membrii Departamentului pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" sub coordonarea doamnei Camelia Comşia.  


ARHIVA MEDIA


Niciun comentariu: