joi, 17 septembrie 2015

Ziua III de festival: O intalnire exceptionala a elevilor cu actorul George Paul Avram

Cea de a treia zi a festivalului "Prietenii Ateneului Sfantului Pantelimon" (17 septembrie 2015) a fost una exceptionala intrucat a prilejuit intalnirea elevilor clasei a VIII-a a Scolii gimnaziale Maica Domnului din Bucuresti cu unul din personajele indragite ale filmului "Toate panzele sus", marinarul Haralamb, in persoana actorului de teatru si film George Paul Avram. 

Regia acestei intalnirii a apartinut talentatului director al Scolii gimnaziale Maica Domnului, doamna Julieta Mihailesc, care i-a introdus pe elvi in atmosfera filmului romanesc de odinoara pe care generatiile trecute de mult de varsta copilariei si-o amintesc ca un moment de evadare din austeritatea generala impusa de autoritatile unor vremuri pe care parintele Petru Gh. Savin, initiatorul Departamentului pentru copii si tineret "Ateneul Sfantului Pantelimon" le-a contestat puternic. 

Prezenta proniatoare a unui actor de talia domnului George Paul Avram care a suferit la randul sau, la fel ca si parintele Petru Gh. Savin, de pe urma regimului de trista amintire s-a justificat in primul rand prin faptul ca, dupa trecerea la cele vesnice a regretatei actrite Irina Petrescu, "buna colega" a actorului George Paul Avram pe cara ni l-a recomandat cu caldura drept continuator al ei, trupa de teatru religios parohial "Ateneul Sfantului Pantelimon" a gasit un valoros sprijin. 

Se cuvine astfel sa reamintim faptul ca ultima piesa de teatru religios "Sfantul Voda Brancoveanu", jucata de aceasta trupa de teatru a fost pusa in scena cu ajutorul nepretuit al domnului George Paul Avram, fapt recunoscut si de unii dintre elevii prezenti la intalnirea cu actorul din aceasta zi de festival, care participa si la atelierele de teatru organizate la parohia Sfantul Pantelimon. De altfel, domna director Julieta Mihailescu a tinut sa evidentieze elevii care desfasoara in timpul liber astfel de activitati la parohie si sa-i incurajeze si pe alti elevi sa urmeze exemplul colegilor lor care au dovedit atasament fata de valori si personalitati autentice romanesti.  

Momentul a fost unul realemente emotionant, iar aplauzele au curs din belsug drept rasplata a sinceritatii cu care a fost intampinata intalnire a actorului George Paul Avram cu tinerele generatii care l-au recunosut si l-au privit cu multa admiratie. 












ARHIVA MEDIA
1. Teatru religios la Școala „Maica Domnului” din București - TRINITAS TV, 18 septembrie 2015

Niciun comentariu: