marți, 22 septembrie 2015

26 septembrie 2015: Şezătoarea doamnei Ileana Toma, autoarea cărţii ULTIMUL BRĂNCOVEAN

Sâmbătă, 26 septembrie 2015, Departamentul pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" a organizat la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti şezătoarea "Prietenii Ateneului Sfântului Pantelimon" a carei invitat de onoare a fost doamna Ileana Toma, autoarea cărţii "Ultimul Constantin. Romanul Brâncovenilor". Evenimentul a coincis cu prezentarea primei editii a cartii de povesti "Mandrul Florilor" scrisa de parintele Petru Gh. Savin, initiatorul acestui Departament parohial dedicat activitatii cu copii si tinerii. In acest sens am retinut ca foarte valoroasa marturia doamnei Ileana Toma care si-a amintit cu placere cum pe l-a varsta de 13 ani, parintele Ioan Stănescu, profesorul de limba si literatura romana de la Seminarul Teologic din Bucuresti i-a facut cadou aceasta editie a cartii de povesti alcatuita de parintele Petru Gh. Savin. 

La şezătoarea doamnei Ileana Toma au participat tinerii iconari din cadrul atelierului de pictură coordonat în această perioadă de doamna Nicoleta Şerban, ocazie cu care a fost proiectata piesa de teatru parohial "Sfântul Vodă Brâncoveanu" în care apare ca personaj principal Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul, pomenit în calendarul bisericesc în data de 27 septembrie 2015. De altfel, tema sezatorii a fost legata de personalitatea Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul, "strainul" are ne-a invatat sa vorbim mai bine romaneste. 

Ideea şezătorilor organizată la parohia Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti i se datoarează parintelui Petru Gh. Savin, iniţiatorului Departamentului pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" care şi-a exprimat deschis simpatia faţă de asemenea manifestări la care participa prin grija mamei sale încă de când era mic copil.  

ARHIVA FOTO

ARHIVA MEDIA
1. Lectie de istorie la biserica Sf. Pantelimon sustinuta de doamna Ileana Toma, TRINITAS Tv, 26 septembrie 2015Niciun comentariu: