luni, 30 septembrie 2013

Expoziţie de icoane şi desene religioase la Biserica „Sfântul Pantelimon“ - Cotidianul ZIARUL LUMINA, 3 oct. 2013

În perioada 2-14 octombrie, la Biserica „Sfântul Pantelimon“ - Foişorul de Foc din Capitală poate fi vizitată expoziţia „Apa cea vie... foc răcoritor“, ce cuprinde lucrări ale copiilor participanţi la cercul de pictură din cadrul programului catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“.

Expoziţia a debutat ieri seară, după oficierea Paraclisului Maicii Domnului, şi a continuat cu vizionarea filmului documentar „Credinţa transmisă copiilor în culori şi cuvinte“, producţie 2013 a TRINITAS TV, şi a unor instantanee fotografice din timpul atelierelor de pictură pe sticlă. 

Expoziţia este dedicată şi sărbătoririi Cuvioasei Maicii Parascheva, cel de-al doilea hram al bisericii de la Foişorul de Foc din Bucureşti. 

După cinci ani de catehizare prin intermediul teatrului religios, la biserica noastră se desfăşoară un eveniment artistic de excepţie, dedicat artei renăscute din credinţă, solidaritate şi suferinţă, şi anume expoziţia de debut a micilor iconari ai parohiei noastre. Expoziţia cuprinde peste 40 de icoane pe sticlă şi 24 de desene religioase, realizate de copii în cadrul celor 20 de ateliere de pictură pe sticlă, derulate în timpul vacanţei de vară, şi în cadrul taberei de pictură pe sticlă şi desen «Ateneul Sfintei Cuvioase Parascheva», organizată sub egida «Hristos împărtăşit copiilor». Prin această expoziţie considerăm că obiectivele principale ale proiectului «Ateneul Sfânta Cuvioasă Parascheva», care sunt iniţierea teoretică în arta desenului şi a picturii, în special pe sticlă, şi realizarea în comun de către cursanţi a primelor lor icoane bisericeşti pe sticlă, au fost atinse“, a precizat pr. Bogdan-Aurel Teleanu, slujitor la biserica Parohiei „Sfântul Pantelimon“ - Foişorul de Foc. Totodată, prin desfăşurarea acestui eveniment, coordonatorii doresc susţinerea campaniei parohiale „Faceţi artă religioasă, nu kitsch!“. Slujba de sfinţire a icoanelor va avea loc vineri, 4 octombrie, de la ora 18:00, iar vernisajul expoziţiei va avea loc duminică, 6 octombrie, ora 12:00. Festivitatea de premiere a copiilor se va desfăşura duminică, 13 octombrie, ora 12:00. (Ioan Buşagă)

Niciun comentariu: