miercuri, 26 decembrie 2012

Vizita de Crăciun la bătrânii de la Centrul de îngrijiri paliative "Sfântul Nectarie" al Arhiepiscopiei Bucureştilor

În ziua de 25 decembrie 2012, la biserica Sf. Mc. Pantelimon de la Foişorul de Foc, a avut loc cea de a cincea gală de colinde şi teatru religios Atenul Sfântului Pantelimon - Inspiraţie şi Religie (ASPIR). Cu acest prilej a avut loc lansarea albumului foto “Ateneul Sfântului Pantelimon – Un proiect de suflet care a împlinit 5 ani″. 

După acest program artistic, protagoniştii piesei de teatru POVESTE DE CRĂCIUN, participanţi la programul catehetic Şcoala de duminică Generaţia Hristos împărtăşit copiilor, i-au vizitat pe bătrânii de la Centrul de îngrijiri paliative "Sfântul Nectarie" al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Cei şapte pacienţi internaţi, precum şi angajaţii centrului au primit daruri care au fost făcute din vânzarea albumului foto “Ateneul Sfântului Pantelimon – Un proiect de suflet care a împlinit 5 ani″.

Centrul aflat în incinta bisericii Sf. Mc. Pantelimon de la Foişorul de Foc are două etaje şi mansardă şi, pe lângă spaţiile dedicate celor asistaţi, mai cuprinde şi birouri de asistenţă socială, cabinete medicale şi cabinete pentru consiliere psihologică.Arhiva foto a evenimentului:


ARHIVA PRESEI:
1. Patriarhul României i-a vizitat pe bolnavii Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie“: Alinare pentru cei aflaţi în suferinţă - Ziarul Lumina, 28 decembrie 2012
 Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a vizitat în Ajunul Crăciunului pe bolnavii internaţi în Centrul de îngrijiri paliative "Sfântul Nectarie" al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Preafericirea Sa le-a oferit daruri, a ascultat necazurile fiecăruia dintre cei internaţi şi le-a adresat cuvinte de îmbărbătare, binecuvântând atât pe bolnavi, cât şi pe angajaţii centrului şi pe copiii acestora Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei şi a darurilor, ca expresie a dragostei creştine. Oferim şi primim daruri şi ne bucurăm atunci când facem pe cineva fericit sau când ne face cineva fericit. Însă există şi persoane care împărtăşesc mai greu acest sentiment, din cauza nevoilor în care se află. Nevoie de sprijin material, spiritual sau nevoie de sănătate. 

În această ultimă categorie se află persoanele bolnave internate în Centrul de îngrijiri paliative "Sfântul Nectarie" al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Unii dintre cei aflaţi aici nu sunt măcinaţi doar de suferinţa trupească, de cancerul nemilos ce le scurtează pe zi ce trece clipele de viaţă, ci şi de singurătate, de abandonul familiei. Pentru ei, familia înseamnă cadrele medicale ce le asigură îngrijiri. Şi întrucât Crăciunul trebuie să aducă bucurie tuturor, nimeni nu a fost uitat. 

În seara de Ajun, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a vizitat pe aceştia, i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri atât lor, cât şi personalului medical ce se ocupă de îngrijirea pacienţilor. În prag de sărbătoare le-a adus tuturor o clipă de bucurie, de speranţă şi de certitudine că nu sunt singuri, vizitând pe fiecare dintre cei internaţi, ascultându-le necazurile şi consolându-i. Vizitându-i şi văzându-i ţintuiţi la pat, conştientizezi că toţi suntem egali în faţa bolii şi a morţii. Dar şi mai impresionantă este în cazul lor seninătatea cu care îşi aşteaptă călătoria spre cele veşnice. "Noi am fost aduşi aici să murim cu demnitate, nu să ne facem sănătoşi", a spus cu seninătate unul dintre pacienţii internaţi. 

"Vizita Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la bolnavii care sunt în stadiu terminal în cadrul Centrului "Sfântul Nectarie" este dovada cea mai mare de dragoste şi afecţiune din partea Bisericii pentru această categorie de pacienţi care suferă atât de mult şi mai au câteva zile de trăit. În momentul acesta avem şapte pacienţi internaţi. La câţiva pacienţi familia mai vine în vizită, dar avem şi cazuri sociale care nu au pe nimeni şi noi reprezentăm familia lor", a explicat Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative "Sfântul Nectarie". 

 Vizită a copiilor de la Biserica "Sfântul Pantelimon". Bolnavii Centrului de îngrijiri paliative au fost vizitaţi în ziua de Crăciun şi de copiii participanţi la programul catehetic Şcoala de duminică "Generaţia Hristos împărtăşit copiilor" de la Biserica "Sfântul Mucenic Pantelimon" de la Foişorul de Foc. După Sfânta Liturghie, copiii, însoţiţi de preoţii slujitori ai bisericii, au mers la bolnavii internaţi în centrul din apropierea sfântului lăcaş de închinăciune şi au oferit daruri.

Acestea au fost făcute din vânzarea albumului foto "Ateneul Sfântului Pantelimon – Un proiect de suflet care a împlinit 5 ani". Centrul de îngrijiri paliative "Sfântul Nectarie" a fost ridicat în perioada noiembrie 2011 - octombrie 2012, fiind sfinţit în 24 octombrie în cadrul evenimentelor dedicate hramului Catedralei patriarhale. 

Centrul are două etaje şi mansardă şi, pe lângă spaţiile dedicate celor asistaţi, mai cuprinde şi birouri de asistenţă socială, cabinete medicale şi cabinete pentru consiliere psihologică. (Silviu Dascălu)

2.Vizita de Crăciun la bătrânii de la Centrul de îngrijiri paliative Sf. Nectarie al Arhiepiscopiei Bucureştilor - Agentia de presa BASILICA, 26 decembrie 2012
În ziua de 25 decembrie 2012, după Sf. Liturghie, la biserica Sf. Mc. Pantelimon-Foişorul de Foc din Capitală, a avut loc cea de a cincea gală de colinde şi teatru religios Atenul Sfântului Pantelimon - Inspiraţie şi Religie (ASPIR).

Cu acest prilej a avut loc lansarea albumului foto Ateneul Sfântului Pantelimon – Un proiect de suflet care a împlinit 5 ani, după cum ne-a mărturisit Pr. Bogdan Teleanu, preot slujitor la biserica Sf. Mc. Pantelimon. După acest program artistic, protagoniştii piesei de teatru POVESTE DE CRĂCIUN, participanţi la programul catehetic Şcoala de duminică Generaţia Hristos împărtăşit copiilor, i-au vizitat pe bătrânii de la Centrul de îngrijiri paliative Sfântul Nectarie al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Cei şapte pacienţi internaţi, precum şi angajaţii centrului au primit daruri care au fost obţinute din vânzarea albumului foto Ateneul Sfântului Pantelimon – Un proiect de suflet care a împlinit 5 ani.

Centrul aflat în incinta bisericii Sf. Mc. Pantelimon de la Foişorul de Foc are două etaje şi mansardă şi, pe lângă spaţiile dedicate celor asistaţi, mai cuprinde şi birouri de asistenţă socială, cabinete medicale şi cabinete pentru consiliere psihologică.

3.Lansare de album foto la Parohia Sfântul Mucenic Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti - Basilica, 25 decembrie 2012 Cu ocazia sărbătorii Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Parohia "Sfântul Mucenic Pantelimon" - Foişorul de Foc din Bucureşti a realizat albumul premium: “Ateneul Sfântului Pantelimon – Un proiect de suflet care a împlinit 5 ani″ care conţine cele mai spectaculoase imagini de după 2008, anul în care a fost iniţiat proiectul ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON al parohiei, după cum a precizat Părintele Bogdan-Aurel Teleanu.

Albumul va fi lansat mâine, 25 decembrie 2012, la Biserica "Sfântul Mucenic Pantelimon" - Foişorul de Foc din Bucureşti.

“Ateneul Sfântului Pantelimon – Un proiect de suflet care a împlinit 5 ani″ reprezintă o colecţie de momente din activitatea copiilor care participă la Şcoala de duminică "Generaţia Hristos împărtăşit copiilor", care au avut un impact major asupra Parohiei "Sfântul Pantelimon" - Foişorul de Foc.

Fotografiile surprind atât momentele din timpul repetiţiilor pentru teatru religios care s-a jucat în biserică în aproape cinci ani, dar si din acţiunile de caritate întreprinse în cadrul acestui proiect care reprezintă un adevărat prilej de bucurie şi de speranţă.

Niciun comentariu: