vineri, 5 octombrie 2012

MATINEU LA ATENEU, 7 octombrie 2012

Duminică, 7 octombrie 2012, orele 12.00, Şcoala de duminică Generaţia Hristos Împărtăşit copiilor a aşteaptat micul public la Biserica Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc din București (str. Iancu Căpitanu 24, sect. II) pentru a viziona pe un ecran special amenajat și a discuta cu ajutorul unei fişe auxiliare proiecţia piesei de teatru religios din arhiva personala a parohei cu titlul HRISTOS A INVIAT! (producţie 2010, 15 minute). 
Promovarea pieselor de teatru marca ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON (ASP) face parte din campania "Conectează-te la viaţa parohială!" care îşi propune să înregistreze un numar cât mai mare de spectatori din rândul copiilor.
Subiectul piesei de teatru HRISTOS A ÎNVIAT! este inspirat de Sfânta Scriptură a Noului Testament care ne spune că Mântuitorul nostru Hristos, înainte de a pătimi, a prezis de mai multe ori ca va fi răstignit, dar a treia zi va învia. De teama aceasta iudeii au pus de paza la mormântul Lui soldaţi. Totuşi minunea S-a întâmplat. A treia zi dupa îngropare, îngerul a răsturnat piatra, mormântul a fost aflat gol şi vestea învierii s-a răspândit ca fulgerul, deşi iudeii au platit pe soldaţi să mintă, adică să spună că Iisus Hristos Domnul nostru nu a inviat, ci a fost furat de Apostoli.
Distribuţia filmului - asigurată de trupa de teatru religios ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON care a fost înfiinţată în anul 2009 – este următoarea: Pilat din Pont (Mihai TĂNĂSELEA), Irod Antipa (Alexandru STANCIU), Caiafa (Florin STRÂMBEANU), Ana (Daniel BOULEANU), soţia lui Pilat (Teodora SANDU), Iuda (Gabriel SANDU), soldaţii romani (Ana MANICEA, Maria BARBU), cei patru îngeri (Andrei BARBU, Elena NICOLAE-ROMANIUC, Camelia OPREA, Daniela DUMITRU), Fecioara Maria (Alina BÂGIOI), femeile mironosiţe (Elena SANDU, Alina VLAD, Mihaela GHIORGHIU), negustorul (Roxana DUMITRU), Sf. Ap. Petru (Alexandru-Ştefan IANCU), Sf. Ap. Ioan (Cristian CONSTANTINESCU), Corul (Marina CRISTEA, Gabriela GHIORGHIU).
După vizionarea filmului, în cadrul Şcolii de duminică Generaţia Hristos Împărtăşit copiilor a avut loc atelierul de artă teatrală ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON în cadrul căruia copiii prezenţi au fost invitaţi să dea viaţă cu ajutorul luminii şi umbrelor evangheliei duminicale despre Învierea fiului văduvei din Nain .


Niciun comentariu: