vineri, 23 martie 2012

PUNCTUL CULMINANT AL MESEI BUNEI VESTIRI

Copiii care participă la programele catehetice şi de asistenţă socială ale Parohiei Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Capitală au ajuns, în data de 25 martie 2012, la partea finală a Concursului naţional de miniproiecte de educaţie social-filantropică "Copilul învaţă iubirea lui Hristos". Ca urmare a acţiunii de strângere de fonduri desfăşurată prin intermediul lansării unui audiobook cu piesa de teatru religios "De demult", scrisă în 1014 de col. magistrat Diniu N. Ioan, membrii trupei de teatru Ateneul Sfântului Pantelimon, duminică, 25 martie 2012, după Sf. Liturghie, copiii - sub îndrumarea preotului slujitor Cătălin Niculescu şi a preotului slujitor Bogdan-Aurel Teleanu - au mers cu alimente atât la bătrânii din parohie, cât şi la tinerii cu handicap neuropsihic din internatul aflat pe Strada Balotului din zona Fundeni.











Reamintim că, prin această acţiune - intitulată în mod sugestiv "Masa Bunei Vestiri" - s-a urmărit sensibilizarea copiilor în privinţa suferinţelor provocate de boală şi singurătate; angrenarea a peste 100 de persoane într-un proiect social-filantropic care vizează dezvoltarea coeziunii la nivelul parohiei între bătrâni, tineri şi persoane suferinde; creşterea motivaţiei pentru proiectele de asistenţă socială la nivelul parohiei; dezvoltarea spiritului antreprenorial al copiilor şi valorificarea potenţialului trupei de teatru "Ateneul Sfântului Pantelimon" şi creşterea relevanţei sale în peisajul bisericesc parohial (mai multe informatii despre aceasta actiune gasiti pe apasand chiar pe link-ul MASA BUNEI VESTIRI).
Primele impresii ale parintelui Bogdan Teleanu au fost urmat o arele: "Intalnirea dintre tinerii cu handicap neuropsihic din internatul aflat pe Strada B alotului si membrii trupei de teatru ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON a fost coplesitoare. Daca celor dintai li se pregatise un program cultural-duhovnicesc special, s-a ajuns in situatia ca tocmai ei sa ofere un spectacol emotionant. Ne-a surprins placut dorinta lor de a-si exprima credinta in Dumnezeu, demonstrandu-ne puterea si insistenta cu care s-au rugat zicand "Tatal nostru" de cel putin 10 ori, chiar daca folosind o pronuntie stalcita, la un microfon pregatit de fapt pentru copiii trupei Ateneul Sfantului Pantelimon. Acest fenomen ne-a reamintit de pilda preotului care naufragiind pe o insula a intalnit trei sihastri pe care i-a invatat sa se roaga. La plecare, cei trei alergau pe mare in urma corabiei, strigandu-i sa opreasca pentru ca au uitat cuvintele. Intrebandu-i uluit de minunea mergerii lor pe mare cum se rugau pana atunci, acestia i-au spus: "Noi trei, voi trei, miluieste-ne pe noi!". Drept pentru care, preotul le-a spus sa continuie a se roaga asa ca fac foarte bine. Aceasta a fost si concluzia noastra, a celor care am fost la internatul aflat pe Strada Balotului: personalul de acolo, in special doamna alintata cu pseudonimul Papusica, i-a invata sa se roage si sa creada foarte bine! In plus, teologic vorbind - de altfel si fusese proiectata o piesa de teatru despre Invierea Domnului din arhiva parohiala -, aceasta intalnire a ridicat problema invierii de obste. Astfel, cei prezenti au putut concluziona ca invierea de obste va fi dupa frumusetea sau uratenia duhovniceasca din viata de acum. Concluzia unanima a fost urmatoarea: tinerii cu handicap neuropsihic din internatul aflat pe Strada Balotului sunt inzestrati cu o frumusete duhovniceasca extraordinara ce constituie o serioasa premiza a frumusetii lor trupesti la invierea de apoi". (LINK: descrierea in detaliu a proiectului)

Niciun comentariu: