miercuri, 19 aprilie 2023

„Anii vieții sunt o binecuvântare”, vernisarea expoziției Ana Mariei Chiriță


Ateneul Sfântului Pantelimon vă invită în data de 21 aprilie 2023, în cadrul Proiectului Național-Catehetic dedicat „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” în Patriarhia Română, la Expoziția Parohială de desene în creion realizate de Ana Maria Chiriță sub titlul „Anii vieții sunt o binecuvântare”.

Expoziția cuprinde 7 din lucrările domnișoarei Ana Maria Chiriță, în  vâstă de 16 ani, portrete ale persoanelor vârstinice de la parohia Sfântul Pantelimon.

Prin organizarea Expoziției Parohiale de desene în creion „Anii vieții sunt o binecuvântare”, Ateneul Sfântului Pantelimon își propune să omagieze acea generație care deține soluția completă pentru a desface nodurile trecutului reprezentată de persoanele cele mai vârstnice. 

Este datoria noastră pentru a nu fi mai prejos decât toate generațiile din trecutul parohiei Sfântul Pantelimon să aducem în prim planul vieții noastre religioase o generație pe care prea des o trecem cu vederea, celebrănd printr-o expoziție care sub numele de „Anii vieții sunt o binecuvântare” se vrea a fi socotită drept ziua ei de renaştere.

Proiectul Expoziției „Anii vieții sunt o binecuvântare” își propune să încurajeze copii și tinerii spre cunoașterea membrilor comunității parohiale de la biserica Sfântul Pantelimon, prin descoperirea și dezvoltarea dragostei pentru persoanele vârstnice și receptare mesajului Patriarhiei Române care a dedicat anul 2023 pastorației persoanelor vârstnice.

întrucât în data de 20 aprilie 2023 părintele Marian Constantinescu ar fi împlinit 63 de ani, Ateneul Sfântului Pantelimon dedică vernisajul Expoziției „Anii vieții sunt o binecuvântare” memoriei preotului Marian Constantinescu – parohul bisericii Sfântul Pantelimon în perioada 2008 - 2020”. 

Vernisajul va fi precedat de Sfânta Liturghie în cadrul căreia, începând cu ora 9.00, răspunsurile vor fi date de corul de copii și tineret ”Symbol - Jean Lupu” al Patriarhei Române și va fi urmat, de la ora 18.00, de Paraclisul Maicii Domnului Eleovrytissa (Izvorâtoarea de ulei) interpretat de corul de copii de la parohia Sfântul Pantelimon dirijat de pr. Mihai Cozariu.  


 

ORGANIZATOR:

ATENEUL SÂNTULUI PANTELIMON

Niciun comentariu: