miercuri, 29 mai 2019

Spectacolul teatral ”Brâncovenii” va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța


Producție de succes a teatrului creștin, spectacolul ”Brâncovenii” va fi prezent pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, miercuri, 19 iunie 2019, de la orele 18:00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Evenimentul, organizat de Compania Teatrală Zona, Arhiepiscopia Tomisului, Mănăstirea Dervent și parohia Sfântul Pantelimon din București, este dedicat Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română.

Spectacolul prezintă ceea ce etnograful Ernest Bernea considera a fi ”culmea istoriei suferințelor nemeritate îndurate de români” întruchipată de personajul Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu

***

Piesa de teatru propune constănțenilor o perspectivă subiectivă a Mariei Brâncoveanu aflată în ultima parte a vieții ei la Mănăstirea Surpatele, dar şi asupra momentelor principale ale martiriului soțului și fiilor ei. Spectacolul deschide o pagină de istorie care scoate în evidență și portretul de excepție al Sfântului Antim Ivireanul. Realizatorii spectacolului abordează o viziune umană, emoţională, prin care vor să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Constantin Codrescu, Ana Calciu, Tomi Cristin, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea/Mircea Constantin, Tiberiu Păun, Bogdan lacob, Dana Rusu și Alexandru lonescu. Textul piesei aparține Părintelui Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti. Regia este semnată de Ivona Boitan, iar decorul şi costumele de Ileana Zirra.

Coproducători ai evenimentului sunt Protoieria Sector II şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi, Filiala Sector II.
 Aici regăsiți calendarul evenimentului:
https://www.facebook.com/events/2368854313391242/2368860703390603/?notif_t=admin_plan_mall_activity&notif_id=1559550243715599 

Niciun comentariu: