joi, 23 februarie 2017

UN NOU NUMĂR DIN ATENEUL SF. PANTELIMON DEDICAT MIŞCĂRII RUGULUI APRINS DE LA MANASTIREA ANTIM DIN BUCURESTI


"Jucării în zeghe şi cărţi arzând" este titlul dat editorialului din ultimul număr al periodicul "Ateneul Sf. Pantelimon" dedicat "Anului comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului" în Patriarhia Română a fost difuzat duminică, 26 februarie 2017, după Sf. Liturghie de la biserica "Sf. Pantelimon" din Bucureşti.

Editorialul, ca de altfel întreg conţinutul periodicului, explică principalul motiv pentru care expoziţiile de icoane pe lemn organizate anul acesta de Departamentul parohial pentru copii şi tineret poartă numele de ATENEUL RUGULUI APRINS. 

Principala ştire a periodicului este legată de mişcarea "Rugul Aprins" de la mănăstirea Antim din Bucureşti de care suntem legaţi, indirect, prin preoţii bisericii "Sfântul Pantelimon", iar, în mod direct, prin faptul că recent am descoperit cu mare surprindere faptul că numele bunicului meu, Teleanu N. Ioan, figurează în cadrul celor citate în celebrul proces al "Rugului Aprins".

Periodicul a fost distribuit la finalul Sfintei Liturghii in special enoriasilor care au contribuit la colecta traditionala STOP INSINGURARII! in urma careia a fost stransa suma de 300 lei, donată Centrului de îngrijiri paliative SFÂNTUL NECTARIE în vederea achiziţionării unei cantităţi de detergent. 

Totodata, cu ocazia apropierii zilei de 1 martie 2017, copiii din cadrul Departamentului „Ateneul Sfântului Pantelimon” îndrumaţi de doamna Georgeta Muller au făcut cadou câte un mărţişor bolnavilor şi personalului din cadrul Centrului de îngrijiri paliative Sfântul Nectarie din incinta bisericii SFÂNTUL PANTELIMON – Foişorul de Foc din Bucureşti, precum si tuturor doamnelor care i-au asteptat pana la finalizararea acestei activitati. Facem precizarea că mărţişoarele au fost realizate special pentru acest moment în cadrul atelierului parohial pentru copii “Mărțișorul faptelor bune' (19 februarie 2017). 

ARHIVA FOTO
Niciun comentariu: