luni, 25 iulie 2016

Deschiderea taberei de pictură pe lemn "Prietenii Sf. Ap. Andrei"

Prima pagina din nr. 25/2016
Duminică, 31 iulie 2016, este ultima zi de înscriere la a doua ediţie a Atelierului de pictură "Prietenii Ateneului Sfântului Pantelimon" din anul 2016, anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Atelierul de pictură se va desfăşura pe parcursul lunii august 2016 sub forma unei tabere de vară organizată în incinta bisericii Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti. 

Noua temă a icoanelor care vor fi realizate în cadrul acestei tabere de pictură o reprezintă "Prietenii Sfântului Apostol Andrei".

În paralel cu orele de pictură, participanţii vor beneficia de alte activităţi sportive (şah, concursuri de biciclete) şi prezentări ale unor personalităţi care au legătură cu viaţa parohiei.  

Costurile organizării acestei tabere de vară în incinta bisericii Sfântul Pantelimon sunt acoperite din donaţiile obţinute prin difuzarea nr. 25/2016 din periodicul Departamentului pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon în care, ca fapt inedit, au fost prezentate public primele documente despre părintele Gheorghe Sorescu, cel care i-a urmat în slujire la biserica Sf. Pantelimon părintelui Petru Gh. Savin, care a înfruntat cu demnitate prigoana ateismului în temniţele comuniste.   

Înscrierile în tabăra de vară "Prietenii Sf. Ap. Andrei" se vor putea face până în data de 31 iulie 2016, după Sfânta Liturghie, iar participarea este gratuită.

Niciun comentariu: