Cei aproape 25 de copii care au realizat expozitia de icoane pe sticla de la biserica Sf. Pantelimon – Foisorul de Foc din Bucuresti, intitulata „Ateneu branovenesc – Milostenia ca jertfa de sine”, au participat, sambata, 31 mai 2014, la un pelerinaj de rugăciune consacrat Anului comemorativ 2014 al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română, organizat la manastirile Curtea de Arges, Horezu, Bistrita si Dintr-un lemn.
Cu ocazia pelerinajului, la manastirea Horezu (jud. Vâlcea) a fost lansată cartea parintelui Teleanu Bogdan-Aurel intitulata „Sfantul Voda Brancoveanu” care contine piesa de teatru cu acelasi nume si o minutiosa documentare privind evolutia teatrului religios in Romania, dar si un minunat CD cu inregistrarea scenetei in interpretarea trupei de teatru ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON, difuzata in premiera pe postul Radio TRINITAS al Patriarhiei Romane in data de 5 mai 2014 in cadrul emisiunii „Bucuria povestilor”.
Copiii au fost însoţiti in pelerinaj de parintele Teleanu Bogdan-Aurel, preot slujitor la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti, si de doamna profesoara Anamirela Anghel, artist plastic, coordonatorii proiectului „Ateneu branovenesc – Milostenia ca jertfa de sine”
Pelerinajul a marcat incheierea expozitiei de icoane pe sticla de la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc intitulata „Ateneu Brancovenesc – Milostenia ca jertfa de sine” şi s-a realizat cu sprijinul Agentiei de pelerinaj a Patriarhiei Romane BASILICA TRAVEL si al Asociatiei „Lumina Sfantului Andrei”.
Precizam ca acest proiect care cuprinde expozitie, pelerinaj, lansari de carte si CD a fost inscris in concursul "Sfanta Euharistie - lumina vietii crestine" desfasurat in acest an sub egida Patriarhiei Romane.
Pentru a intelege ce a insemnat organizarea expozitiei de icoane pentru cei aproape 25 de copii de la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti, prezentam scurte impresii ale acestora culese cu ocazia vernisajului:
1. MARIA-EMILIA ANGHEL, 14 ani (CLIPE DE NEUITAT): Atelierul de pictură… o experienţă extraordinară. Mi-a deschis apetitul către pictura pe sticlă şi, mai ales, mi-a deschis inima spre Dumnezeu. Sentimentul de a zugrăvi însuşi chipul unui sfânt sau chiar al lui Dumnezeu este de nedescris. De fiecare dată când punem mâna pe pensulă îmi năvălea în suflet o bucurie şi o căldură care mă învăluiau pe tot parcursul orei de pictură. Într-adevăr, Dumnezeu ne veghea pe toţi, ajutându-ne să pictăm icoane minunate.
Faptul că părintele Bogdan a invitat preoţi şi de la alte parohii pentru a ne vorbi ne-a fost de mare folos nouă, copiilor. Astfel, am putut afla lucruri noi despre vieţile sfinţilor căror chipuri le pictam şi mai ales despre Sfinţii Martiri Brâncoveni cărora li s-a dedicat acest an.
Doamna profesoară a fost, de asemenea, cea mai blândă şi specială profesoară pe care am avut-o vreodată. A pus suflet în fiecare icoană, ca totul să iasă perfect. Şi acum, văzând ce a ieşit, îmi dau seama cu adevărat câtă muncă şi răbdare e necesară.
Ţin să le mulţumesc tuturor celor care ne-au îndrumat în cadrul acestui curs de pictură.
2. ION ANGHEL, 11 ani: Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ne-a dat şi nouă, unor copii, posibilitatea de a-L slăvi în faţa altor oameni. Noi nu ştim nici teologie, ca să îi învăţăm pe alţii, şi nici nu avem posibilitatea să le vorbim oamenilor ce simţim şi cum îl iubim noi pe Dumnezeu. Însă, Mântuitorul Hristos ştiind toate acestea şi iubindu-ne foarte mult ne-a îngăduit să ne deschidem sufletele într-un mod care ni se potriveşte: pictura de icoane.
Îi mulţumesc mamei mele, care ne-a învăţat cum să pictăm şi că a fost atât de răbdătoare şi bună cu noi.
Îi mulţumesc părintelui Bogdan care a fost întotdeauna alături de noi şi a organizat acest atelier minunat.
Le mulţumesc celorlalţi preoţi care au venit şi ne-au vorbit, de la care am învăţat multe lucruri despre Dumnezeu şi sfinţi, despre Biserică şi despre pictura sfintelor icoane.
Mulţumesc mai presus de toate din nou lui Dumnezeu, Care ne-a strâns şi ne-a unit pe toţi în Biserica Lui, apropiindu-ne unii de alţii pentru ca, în continuare, să ne apropiem mai mult de El.
3. CONSTANTIN MARIA TEODORA (Impresii): Cercul de pictură la care am participat, condus de părintele Bogdan, m-a ajutat să devin o persoană mai bună şi mai înţeleaptă şi mai apropiată duhovniceşte de Biserică. Părintele ne-a ajutat cu toate sfaturile necesare, doamna profesoară de asemenea cu toate explicaţiile de care am avut nevoie şi cu materiale. Am pictat cu multă dragoste şi pasiune.
4. VLAD ALINA: Mi-a plăcut foarte mult să particip la atelierul de pictură şi de asemenea mi-a plăcut şi tema acestui atelier şi anume „Milostenia ca jertfă de sine”.
5. BARBU ANDREI: Impresia mea despre acest atelier de pictură este una bună. Am avut şansa de a ne apropia de Biserică şi Dumnezeu, de a cunoaşte întâmplările sfinţilor. Întâmplările le auzeam de la diferiţi preoţi de la diferite biserici din Bucureşti. Este o mare bucurie de a picta chipurile sfinţilor. Este interesant şi plăcut de a picta o icoană şi, spre, să pictez mai departe la atelierul nostru de pictură cu doamna profesoară şi cu părintele Bogdan.
6. OPREA VINTILĂ ANDREI: La acest minunat curs de pictură mi-a plăcut tehnica de a picta pe sticlă. În timp ce pictam simţeam cum acel sfânt pictat vine şi mă ajută să îl reprezint pe icoană.
7. OPREA VINTILĂ IRINA: Mie la cursul de pictură mi-a plăcut felul cum preda doamna de pictură şi modelele de icoane. A fost un prilej de a lega prietenii noi. Atunci când pictam mă gândeam la sfântul din icoană.
8. RUXANDRA GRIGORIU: Mie mi-a plăcut foarte mult orele de pictură. La aceste ore mi-am dat seama că oricât de urât aş picta, dacă crezi în Dumnezeu, Mântuitorul Hristos te va ajuta. Important nu este să ne uiţi la cum ai pictat, ci să pictezi din toată inima!
9. TĂNASE CONSTANTIN NICOLAE: În opinia mea, atelierul de pictură ne-a ajutat să ne apropiem de Dumnezeu, dar şi de Biserică. Am cunoscut persoane noi, cum ar fi doamna profesoară, care ne-a ajutat pe toţi să ne terminăm icoanele. O experienţă minunată!
10. TĂNASE LAURENŢIU: Cercul de pictură a fost al doilea la care am participat şi am văzut că, odată cu trecerea timpului şi cu exerciţiu icoanele devin din ce în ce mai strălucitoare, mai frumoase. Eu personal am rămas uimit şi profund impresionat de munca depusă de copii, chiar dacă erau mici, gândurile şi intenţiile lor erau să facă icoane cât mai frumoase. Aş vrea să mai particip la alte cercuri de pictură deoarece mi se par cele mai interesante şi cele cu un rezultat foarte frumos.
11. IRIMIA ANDREEA: Mi-a făcut plăcere să particip şi la al doilea atelier de pictură închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Cel mai mult mi-a plăcut că în fiecare duminică am avut preoţi oaspeţi din alte parohii care ne-au îmbogăţit cunoştinţele despre sfinţi. Doamna profesoară en explica cu răbdare ce aveam de făcut şi cu ajutorul dânsei şi al lui Dumnezeu am realizat, cred eu, nişte icoane frumoase.
12. IRIMIA CĂTĂLIN: Sunt bucuros că am participat şi a doua oară la „cercul de pictură” fiindcă am acumulat mai multă experienţă. Doamna profesoară ne-a ajutat foarte mult în legătură cu icoanele şi de fiecare dată când greşeam ea venea şi ne corecta.
13. NICOLAE R. ELENA: Cercul de pictură din cadrul Parohiei Sfântul Pantelimon a fost un prilej de bucurie pentru copiii de toate vârstele. Aici am cunoscut persoane noi, care ne-au împărtăşit puţin din experienţa lor. Din arta de a picta am realizat că ceea ce pictez mă defineşte. Pentru mine, atelierul de pictură a fost o experienţă nouă, unde clipele plăcute s-au îmbinat cu armonia culorilor, dându-mi satisfacţie sufletească. De aici am învăţat că pentru a ajunge unde ţi-ai propus ai nevoie de trudă, răbdare şi, nu în ultimul rând, credinţă.
14. MIRTREA ANDREEA NATALIA: Pentru mine atelierul de pictură a fost cea mai bună şansă să-mi exersez talentul la pictură. Doamna profesoară mi-a dat mai multă încredere în mine, m-a încurajat şi m-a susţinut. Materialele au fost de bună calitate şi m-am descurcat uşor cu ele. Sunt foarte bucuroasă că am beneficiat de un loc la atelierul de pictură. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ajutor şi preoţilor de biserica Sfântul Pantelimon pentru răbdare.
15. PETREA DUMITRU: Acest al doilea cerc de pictură mi s-a părut frumos, interesant şi foarte practic. Aproape fiecare participat la cerc a pictat câte două icoane diferite. Altă impresie plăcută a fost făcută de numărul destul de mare de copii de diferite vârste.
ARHIVA FOTO PELERINAJ:
ARHIVA MEDIA:
1.Manifestări dedicate Sfinţilor Brâncoveni la Parohia „Sfântul Pantelimon“-Foişorul de Foc Expoziţie de icoane, pelerinaj şi lansare de carte - Cotidianul ZIARUL LUMINA (diac. Stefan Sfarghie), 31 mai 2014
ARHIVA FOTO PELERINAJ:
IMPRESII DE PELERINAJ
Profesoara Anamirela
Anghel: „Vă mulţumim frumos
pentru clipele deosebite petrecute alături de marea familie pe care aţi creat-o
la parohia Sf. Pantelimon şi din care ne-am simţit şi noi ca făcând parte”.
Dragoş Anghel: „toată organizarea a fost foarte bună şi am
petrecut împreună un timp minunat. Ni s-au oferit multe informaţii despre
locurile prin care am trecut, despre sfintele mănăstiri şi despre istoria lor.
Copiii s-au simţit minunat – ca şi noi, de altfel: au jucat jocuri interesante
şi instructive şi nu s-au plictisit
deloc. Mulţumim foarte mult pentru acest pelerinaj frumos şi folositor
duhovniceşte”.
Maria Emilia Anghel: „Acest pelerinaj a fost într-adevăr extrem de
special şi folositor pentru suflet. Trebuie să recunosc cu bucurie că a fost
mult mai frumos decât orice excursie la care am participat până acum. Am aflat
o mulţime de lucruri foarte interesante despre sfinţi, credinţă şi chiar
cuvinte noi legate de Biserică prin intermediul jocurilor foarte antrenante pe
care le-am jucat în autocar. Discuţiile duhovniceşti pe care le-am purtat cu
anumite persoane, bisericile cu o arhitectură deosebită şi, mai ales, cu o
istorie impresionantă m-au făcut să înţeleg adevărata putere a lui Dumnezeu şi
multa lui milostivire către oameni. De asemenea, mi-au deschis ochii ca să văd
şi să cunosc adevărata esenţă a lucrurile şi, până la urmă, scopul pentru care
trăim şi luptăm în fiecare zi: MÂNTUIREA. Ţin să-i mulţumesc din suflet
părintelui care ne-a oferit această şansă de a vizita biserici extraordinare”.
Ioan Anghel: „A fost un moment deosebit din viaţa mea, o altă
amintire frumoasă în comuniune cu copii ce au aceleaşi preocupări şi dragoste
pentru Dumnezeu ca şi mine. Ogranizarea a fost foarte bună şi locaşurile pe
care le-am vizitat foarte frumoase. Vă mulţumesc!”.
Ana-Theodosia Olinici: „Ne-a plăcut foarte mult să învăţăm împreună
RUGĂCIUNEA DE MULŢUMIRE. La mănăstirea Horezu ne-a plăcut pictura şi rugăciunea
făcută împreună cu tot grupul. La mănăstirea Dintr-un lemn, icoana făcătoare de
minuni şi bisericuţa dintr-un lemn, grădina cu flori şi masa gustoasă oferită de
măicuţele de aici. La mănăstirea Bistriţa mi-a plăcut şcoala şi închinarea la
moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul. Curtea de Argeş – o minune”.
Nicolae Elena: „Mulţumesc pentru oportunitatea oferită de a
participa la acest pelerinaj în care am învăţat multe lucruri noi şi, în plus,
am mai luat şi puţin aer pur, curat”.
Irimia Maria: „M-a liniştit mult acest pelerinaj. M-am
încărcat duhovniceşte şi aştept cu nerăbdare următorul pelerinaj. Foarte bună
masa la mănăstirea Dintr-un lemn. Foarte emoţionantă şi plină de istorie vizita
la mănăstirea Horezu; foarte frumoasă pictura şi, mai ales zidurile care o
împrejmuiesc; înfăţiMulţumim Patriarhiei Române.”
Natalia Mitrea: „Mi-a plăcut mult, am văzut multe lucruri
interesante şi mă bucur că am venit. Mulţumesc părintelui că m-a adus aici”
Dumitru Petrea: „Acest pelerinaj dedicat Sfinţilor
martiri brâncoveni a fost un prilej deosebit şi foarte plăcut din punct de
vedere duhovnicesc şi nu numai. Am vizitat patru mănăstiri cu specific
deosebit. A fost o ocazie să văd, să ating şi să simt puterea şi binecuvântarea
moaştelor multor şi diferiţilor sfinţi, precum şi picturile şi icoanele acestor
minunate mănăstiri”.
Florin Strâmbeanu: „Foarte frumos, interesant şi foarte multe
lucruri sfinte: icoane, moaşte, picturi şi alte obiecte”.
Adrian Cojanu: „Locuri minunate şi interesante.
Fiecarea mănăstire sau loc sfânt are frumuseţea, sfinţenia şi liniştea
sufletească. MOMENTE DE MÂNGÂIERE”.
Constantin Maria Teodora: „Acest pelerinaj a fost foarte frumos şi
am învăţat multe lucruri frumoase. Cu această ocazie am cunoscut o parte din
istoria ţării noastre. Părintele este bun şi în preajma lui învăţăm să fim buni
şi să ne iubim ”.
Alina Vlad: „Mi-a plăcut foarte mult acest pelerinaj. Am avut ocazia să
respirăm un aer proaspăt de munte, dar şi de a ne ruga la icoanele făcătoare de
minuni”.
Irimia Andreea: „Mi-a plăcut foarte mult pelerinajul.
Toate mănăstirile mi-au bucurat sufletul şi m-a impresionat ospitalitatea
mănăstirii Dintr-un lemn. Toate măicuţele au fost drăgiţe şi mi-a plăcut că la
fiecare loc sfânt am avut pe cineva care să ne explice istoria mănăstirii. M-a
încântat pelerinajul pentru că mereu îm va face plăcere să vizitez locuri
sfinte, ctitorite de sfinţi care ar trebui să ne fie exemplu .”
ARHIVA MEDIA:
1.Manifestări dedicate Sfinţilor Brâncoveni la Parohia „Sfântul Pantelimon“-Foişorul de Foc Expoziţie de icoane, pelerinaj şi lansare de carte - Cotidianul ZIARUL LUMINA (diac. Stefan Sfarghie), 31 mai 2014
În cadrul concursului „Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine“, desfăşurat anul acesta sub egida Patriarhiei Române, la Parohia „Sfântul Pantelimon“-Foişorul de Foc din Bucureşti, s-a desfăşurat un proiect care cuprinde o expoziţie de icoane pe sticlă, un pelerinaj, precum şi lansări de carte şi CD.
Cei aproape 25 de copii care au realizat expoziţia de icoane pe sticlă de la Biserica „Sfântul Pantelimon“-Foişorul de Foc, intitulată „Ateneu brâncovenesc - Milostenia ca jertfă de sine“, participă, astăzi, 31 mai, la un pelerinaj la mănăstirile Curtea de Argeş, Horezu, Bistriţa şi Dintr-un Lemn.
Cu această ocazie va fi lansată cartea părintelui Bogdan-Aurel Teleanu, intitulată „Sfântul Vodă Brâncoveanu“, care conţine piesa de teatru cu acelaşi nume şi o minuţioasă documentare privind evoluţia teatrului religios în România, dar şi un CD cu înregistrarea scenetei în interpretarea trupei de teatru „Ateneul Sfântului Pantelimon“, difuzată în premieră pe postul Radio TRINITAS al Patriarhiei Române, în data de 5 mai 2014, în cadrul emisiunii „Bucuria poveştilor“.
„Pelerinajul, care va marca încheierea expoziţiei de icoane pe sticlă, intitulată „Ateneu Brâncovenesc - Milostenia ca jertfă de sine“, de la biserica noastră, se realizează cu sprijinul Agenţiei de pelerinaj a Patriarhiei Române BASILICA TRAVEL şi al Asociaţiei „Lumina Sfântului Andrei“, ne-a spus pr. Bogdan-Aurel Teleanu, de la Parohia „Sfântul Pantelimon“-Foişorul de Foc, din Bucureşti.
Copiii vor fi însoţiţi în pelerinaj de părintele Bogdan-Aurel Teleanu şi de doamna profesoară Anamirela Anghel, artist plastic. Însoţitorii sunt şi coordonatorii proiectului „Ateneu brâncovenesc - Milostenia ca jertfă de sine“.
„Atelierul de pictură este o experienţă extraordinară. Mi-a deschis apetitul către pictura pe sticlă, şi mai ales mi-a deschis inima spre Dumnezeu. Sentimentul de a zugrăvi însuşi chipul unui sfânt sau chiar al lui Dumnezeu este de nedescris. De fiecare dată când puneam mâna pe pensulă, îmi năvăleau în suflet o bucurie şi o căldură care mă învăluiau pe tot parcursul orei de pictură. Într-adevăr, Dumnezeu ne veghea pe toţi, ajutându-ne să pictăm icoane minunate. Faptul că părintele Bogdan a invitat preoţi şi de la alte parohii pentru a ne vorbi ne-a fost de mare folos nouă, copiilor. Astfel, am putut afla lucruri noi despre Sfinţii Martiri Brâncoveni. Doamna profesoară a fost, de asemenea, cea mai blândă şi specială profesoară pe care am avut-o vreodată“, a spus Maria-Emilia Anghel (14 ani), participantă la expoziţia de icoane pe sticlă.
2. Pelerinaj si lansare de carte dedicate Sf. Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu - Agenţia de presă BASILICA, 30 mai 2014
2. Pelerinaj si lansare de carte dedicate Sf. Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu - Agenţia de presă BASILICA, 30 mai 2014
Cei aproape 25 de copii care au realizat expozitia de icoane pe sticla de la biserica Sf. Pantelimon – Foisorul de Foc din Bucuresti, intitulata „Ateneu branovenesc – Milostenia ca jertfa de sine”, participa, sambata, 31 mai 2014, la un pelerinaj de rugăciune consacrat Anului comemorativ 2014 al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română, organizat la manastirile Curtea de Arges, Horezu, Bistrita si Dintr-un lemn, după cum informează http://ateneulsfantuluipantelimon.blogspot.ro/
Cu ocazia pelerinajului va fi lansata cartea parintelui Teleanu Bogdan-Aurel intitulata „Sfantul Voda Brancoveanu” care contine piesa de teatru cu acelasi nume si o minutiosa documentare privind evolutia teatrului religios in Romania, dar si un minunat CD cu inregistrarea scenetei in interpretarea trupei de teatru ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON, difuzata in premiera pe postul Radio TRINITAS al Patriarhiei Romane in data de 5 mai 2014 in cadrul emisiunii „Bucuria povestilor”.
Copiii vor fi însoţiti in pelerinaj de parintele Teleanu Bogdan-Aurel, preot slujitor la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti, si de doamna profesoara Anamirela Anghel, artist plastic, coordonatorii proiectului „Ateneu branovenesc – Milostenia ca jertfa de sine”
Pelerinajul, care va marca incheierea expozitiei de icoane pe sticla de la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc intitulata „Ateneu Brancovenesc – Milostenia ca jertfa de sine” se realizeaza cu sprijinul Agentiei de pelerinaj a Patriarhiei Romane BASILICA TRAVEL si al Asociatiei „Lumina Sfantului Andrei”.
Precizam ca acest proiect care cuprinde expozitie, pelerinaj, lansari de carte si CD a fost inscris in concursul "Sfanta Euharistie - lumina vietii crestine" desfasurat in acest an sub egida Patriarhiei Romane.
Pentru a intelege ce a insemnat organizarea expozitiei de icoane pentru cei aproape 25 de copii de la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti, prezentam scurte impresii ale acestora culese cu ocazia vernisajului:
1. MARIA-EMILIA ANGHEL, 14 ani (CLIPE DE NEUITAT): Atelierul de pictură… o experienţă extraordinară. Mi-a deschis apetitul către pictura pe sticlă şi, mai ales, mi-a deschis inima spre Dumnezeu. Sentimentul de a zugrăvi însuşi chipul unui sfânt sau chiar al lui Dumnezeu este de nedescris. De fiecare dată când punem mâna pe pensulă îmi năvălea în suflet o bucurie şi o căldură care mă învăluiau pe tot parcursul orei de pictură. Într-adevăr, Dumnezeu ne veghea pe toţi, ajutându-ne să pictăm icoane minunate. Faptul că părintele Bogdan a invitat preoţi şi de la alte parohii pentru a ne vorbi ne-a fost de mare folos nouă, copiilor. Astfel, am putut afla lucruri noi despre vieţile sfinţilor căror chipuri le pictam şi mai ales despre Sfinţii Martiri Brâncoveni cărora li s-a dedicat acest an. Doamna profesoară a fost, de asemenea, cea mai blândă şi specială profesoară pe care am avut-o vreodată. A pus suflet în fiecare icoană, ca totul să iasă perfect. Şi acum, văzând ce a ieşit, îmi dau seama cu adevărat câtă muncă şi răbdare e necesară. Ţin să le mulţumesc tuturor celor care ne-au îndrumat în cadrul acestui curs de pictură.
2. ION ANGHEL, 11 ani: Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ne-a dat şi nouă, unor copii, posibilitatea de a-L slăvi în faţa altor oameni. Noi nu ştim nici teologie, ca să îi învăţăm pe alţii, şi nici nu avem posibilitatea să le vorbim oamenilor ce simţim şi cum îl iubim noi pe Dumnezeu. Însă, Mântuitorul Hristos ştiind toate acestea şi iubindu-ne foarte mult ne-a îngăduit să ne deschidem sufletele într-un mod care ni se potriveşte: pictura de icoane. Îi mulţumesc mamei mele, care ne-a învăţat cum să pictăm şi că a fost atât de răbdătoare şi bună cu noi. Îi mulţumesc părintelui Bogdan care a fost întotdeauna alături de noi şi a organizat acest atelier minunat. Le mulţumesc celorlalţi preoţi care au venit şi ne-au vorbit, de la care am învăţat multe lucruri despre Dumnezeu şi sfinţi, despre Biserică şi despre pictura sfintelor icoane. Mulţumesc mai presus de toate din nou lui Dumnezeu, Care ne-a strâns şi ne-a unit pe toţi în Biserica Lui, apropiindu-ne unii de alţii pentru ca, în continuare, să ne apropiem mai mult de El.
3. CONSTANTIN MARIA TEODORA (Impresii): Cercul de pictură la care am participat, condus de părintele Bogdan, m-a ajutat să devin o persoană mai bună şi mai înţeleaptă şi mai apropiată duhovniceşte de Biserică. Părintele ne-a ajutat cu toate sfaturile necesare, doamna profesoară de asemenea cu toate explicaţiile de care am avut nevoie şi cu materiale. Am pictat cu multă dragoste şi pasiune.
4. VLAD ALINA: Mi-a plăcut foarte mult să particip la atelierul de pictură şi de asemenea mi-a plăcut şi tema acestui atelier şi anume „Milostenia ca jertfă de sine”.
5. BARBU ANDREI: Impresia mea despre acest atelier de pictură este una bună. Am avut şansa de a ne apropia de Biserică şi Dumnezeu, de a cunoaşte întâmplările sfinţilor. Întâmplările le auzeam de la diferiţi preoţi de la diferite biserici din Bucureşti. Este o mare bucurie de a picta chipurile sfinţilor. Este interesant şi plăcut de a picta o icoană şi, spre, să pictez mai departe la atelierul nostru de pictură cu doamna profesoară şi cu părintele Bogdan.
6. OPREA VINTILĂ ANDREI: La acest minunat curs de pictură mi-a plăcut tehnica de a picta pe sticlă. În timp ce pictam simţeam cum acel sfânt pictat vine şi mă ajută să îl reprezint pe icoană.
7. OPREA VINTILĂ IRINA: Mie la cursul de pictură mi-a plăcut felul cum preda doamna de pictură şi modelele de icoane. A fost un prilej de a lega prietenii noi. Atunci când pictam mă gândeam la sfântul din icoană.
8. RUXANDRA GRIGORIU: Mie mi-a plăcut foarte mult orele de pictură. La aceste ore mi-am dat seama că oricât de urât aş picta, dacă crezi în Dumnezeu, Mântuitorul Hristos te va ajuta. Important nu este să ne uiţi la cum ai pictat, ci să pictezi din toată inima!
9. TĂNASE CONSTANTIN NICOLAE: În opinia mea, atelierul de pictură ne-a ajutat să ne apropiem de Dumnezeu, dar şi de Biserică. Am cunoscut persoane noi, cum ar fi doamna profesoară, care ne-a ajutat pe toţi să ne terminăm icoanele. O experienţă minunată!
10. TĂNASE LAURENŢIU: Cercul de pictură a fost al doilea la care am participat şi am văzut că, odată cu trecerea timpului şi cu exerciţiu icoanele devin din ce în ce mai strălucitoare, mai frumoase. Eu personal am rămas uimit şi profund impresionat de munca depusă de copii, chiar dacă erau mici, gândurile şi intenţiile lor erau să facă icoane cât mai frumoase. Aş vrea să mai particip la alte cercuri de pictură deoarece mi se par cele mai interesante şi cele cu un rezultat foarte frumos.
11. IRIMIA ANDREEA: Mi-a făcut plăcere să particip şi la al doilea atelier de pictură închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Cel mai mult mi-a plăcut că în fiecare duminică am avut preoţi oaspeţi din alte parohii care ne-au îmbogăţit cunoştinţele despre sfinţi. Doamna profesoară en explica cu răbdare ce aveam de făcut şi cu ajutorul dânsei şi al lui Dumnezeu am realizat, cred eu, nişte icoane frumoase.
12. IRIMIA CĂTĂLIN: Sunt bucuros că am participat şi a doua oară la „cercul de pictură” fiindcă am acumulat mai multă experienţă. Doamna profesoară ne-a ajutat foarte mult în legătură cu icoanele şi de fiecare dată când greşeam ea venea şi ne corecta.
13. NICOLAE R. ELENA: Cercul de pictură din cadrul Parohiei Sfântul Pantelimon a fost un prilej de bucurie pentru copiii de toate vârstele. Aici am cunoscut persoane noi, care ne-au împărtăşit puţin din experienţa lor. Din arta de a picta am realizat că ceea ce pictez mă defineşte. Pentru mine, atelierul de pictură a fost o experienţă nouă, unde clipele plăcute s-au îmbinat cu armonia culorilor, dându-mi satisfacţie sufletească. De aici am învăţat că pentru a ajunge unde ţi-ai propus ai nevoie de trudă, răbdare şi, nu în ultimul rând, credinţă.
14. MIRTREA ANDREEA NATALIA: Pentru mine atelierul de pictură a fost cea mai bună şansă să-mi exersez talentul la pictură. Doamna profesoară mi-a dat mai multă încredere în mine, m-a încurajat şi m-a susţinut. Materialele au fost de bună calitate şi m-am descurcat uşor cu ele. Sunt foarte bucuroasă că am beneficiat de un loc la atelierul de pictură. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ajutor şi preoţilor de biserica Sfântul Pantelimon pentru răbdare.
15. PETREA DUMITRU: Acest al doilea cerc de pictură mi s-a părut frumos, interesant şi foarte practic. Aproape fiecare participat la cerc a pictat câte două icoane diferite. Altă impresie plăcută a fost făcută de numărul destul de mare de copii de diferite vârste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu