duminică, 11 septembrie 2011

RETROSPECTIVA "ATENEUL SF. PANTELIMON 2010"

1. 12 februarie 2010 - s-a derulat programul educativ-religios CITIŢI SCRIPTURILE!, al cărui scop este cultivarea dragostei copiilor faţă de textul Sfintei Scripturi. Grupul celor 20 de copii din cadrul programului "Hristos împărtăşit copiilor" de la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc au primit câte un Nou Testament cu Psalmi, fiind îndemnaţi astfel ca la începutul Postului Paştilor să citească Sf. Scriptură şi să se roage mai mult.
2. 20 martie 2010 - trupa de teatru ATENEU a bisericii Sf. Pantelimon din Bucuresti s-a întâlnit cu dl. George Pistireanu, care locuieşte în parohia acestei biserici. Domnia sa a avut rabdarea de a asista la repetitiile pentru sceneta de teatru HRISTOS A INVIAT! si, ulterior, sa raspunda intreabrilor pe care membrii trupei i le-a adresat. George Piştireanu interpretează rolul unui tânăr puşcăriaş în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", recent premiat la Berlin cu distincţia Ursul de argint şi Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Stockholm (nov. 2010).
3. 4 aprilie 2010 (prima zi de Paşti) - premiera scenetei HRISTOS A ÎNVIAT!, o scenetă despre condiţia umană deplorabilă a celor care deşi cred în minuni, nu mai cred şi în Dumnezeu, difuzată şi pe postul de televiziune TVR 3.
4. 26 iulie 2010 - a avut loc premiera piesei de teatru FÂNTÂNA ORTODOXIEI în interpretarea trupei de teatru religios Ateneu. Fântâna ortodoxiei este povestea Crezului Ortodox, căruia Patriarhia Română i-a consacrat anul omagial 2010. Această piesă de teatru a fost înscrisă la Festivalul de teatru religios Ateneu creştin, manifestare care s-a derulat la parohia bisericii Sf. Pantelimon de la Foişorul de Foc cu ocazia hramului acestui lăcaş de cult din Bucureşti şi a fost difuzată de postul de televiziune TVRM.
5. 15 august 2010 - debutul proiectului CATEHIZAREA ADULŢILOR CU AJUTORUL SCENETELOR DE TEATRU JUCATE DE COPII prin proiectarea piesei Fântâna Ortodoxiei, dedicată anului omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti în Patriarhia Română.
6. 13 octombrie 2010 - premiera scenetei Cuv.Parascheva - Multmilostiva lui Dumnezeu, nemilostivită de oameni, o piesă de teatru despre generozitatea umană, un semn al credinţei considerat demodat de cei care preferă cinismul modern în locul milosteniei creştine, a cărei ecranizare a fost difuzată de TRINITAS TV în data de 14 octpmbrie 2010, orele 13.15.
7. 21 noiembrie 2010 - a demarat un nou proiect intitulat COPILUL ŞI LEGUMA. Aceasta initiativa a centrului social-cultural Ateneul Sf. Pantelimon are ca scop cultivarea respectului fata de mediu.
8. 10 decembrie 2010 - a demarat proiectul TERAPIE PRIN TEATRU RELIGIOS prin proiectarea piesei de teatru Cuv.Parascheva - Multmilostiva lui Dumnezeu, nemilostivită de oameni şi oferirea de daruri celor 60 de persoane adulte cu handicap neuropsihic internate în strada Balotului din zona Fundeni
9. 25 decembrie 2010 - a doua ediţie a Festivalului de teatru şi film religios "Ateneul Sfântului Pantelimon" (FTFRA 2010), desfăşurată sub titlul MATINEU LA ATENEU, compusă din gala premiilor ASPIR 2010 (Ateneul Sf. Pantelimon - Inspiraţie şi Religie) pentru cel mai bun film al anului produs de trupa de teatru Ateneu în decursul anului, precum şi premiera ecranizării teatrale a scenetei religioase "O poveste de Crăciun".

Niciun comentariu: