marți, 19 mai 2009

Dreptul la inhumare al copiilor mamelor de ingeri

12 May, 2009
Urmare a acestui material,
Bogdan Teleanu s-a adresat Senatorului Urban Iulian cu solicitarea de a lua in calcul elaborarea unei initiative legislative care sa vizeze acordarea dreptului la inhumare al copiilor mamelor de ingeri.
Senatorul Urban Iulian declara faptul ca va incepe sa lucreze la o initiativa legislativa in acest sens :" Consider extrem de importanta aceasta solicitare venita din zona societatii civile. Trebuie sa acoperim toate aceste situatii, pentru ca statul roman este obligat sa vina macar cu o contributie mica insa de suflet, pentru a alina drama acestor familii si/sau femei care isi pierd copii la nastere ori inainte de nastere. Romania trebuie sa devina un stat democratic, care nu poate exista in conditiile in care nu este preocupat de absolut toate problemele cu care se confrunta cetatenii sai, pentru ca valoarea unei tari nu este data de teritoriul sau geografic ci de calitatea si valoarea celor care o locuiesc".

---------- Forwarded message ----------From: Bogdan Teleanu
Date: 2009/5/12Subject:
Dreptul la inhumare al copiilor mamelor de ingeri

Stimate D-le Senator,
Observand copasiunea dumneavoastra pentru suferinta "mamelor de ingeri", va supun atentiei un aspect din viata acestora care sper sa gaseasca un cadru legislativ care sa le confere si dreptul al inhumarea copiilor care le-au murit in pantece. Pentru documentare va trimit alaturat doua link-uri catre doua materiale care sa va ajute sa intelegeti motivele pledoariei mele:
Cu stima,
BOGDAN-AUREL TELEANU
Comments so far »
Bogdan Stanciu said
am May 12 2009 @ 9:49 pm
Bun gasit,
D-le Urban,
Iti transmit si pe aceasta cale aprecierile noastre pentru activitateaexceptionala depusa in aceste doar 6 luni de mandat.
De data aceasta iti scriu in legatura cu initiativa propusa in interesulmamelor care doresc sa isi poata ingropa copiii nascuti morti.
Noi suntem dispusi sa sustinem aceasta initiativa, dar ne-am dori foartemult ca din ea sa se poata extrage maximul de beneficii pentru valorile pecare le impartasim, se pare, cu totii.
Dupa cum cunosti, organizatiile noastre se ocupa cu protejarea vietiiumane in toate stadiile, dar si cu promovarea demnitatii fiintei umane, intimpul vietii ca si DUPA moarte.
Pentru aceea, ne dorim ca aceasta lege nu doar sa se permita ingropareacopiilor nascuti morti sau sa sileasca medicii la schimbarea atitudiniifata de parintii indurerati, dar in acelasi timp sa interzica practici pecare le consideram nedemne, cum ar fi asimilarea fetilor morti cudeseurile medicale, arderea sau utilizarea lor pentru productia decosmetice etc.
Problemele ridicate sunt foarte delicate si foarte mari, medical, bioeticsi juridic. Intrucat ceva imi spune ca vei fi, si pentru aceastainitiativa, varful de lance in Parlament, iti adresam rugamintea de alucra cu totii impreuna pentru un rezultat optim. De asemenea, ni se pareobligatorie consultarea Consiliului Etic si Juridic si a Comisiei deBioetica ale BOR.
Oricum, noi consideram ca acasta initiativa trebuie sa plece, din parteasocietatii civile, de la Bianca Brad si EMMA, deci ea ar trebui sa facaprimul pas.
Cu aceeasi pretuire,
–Bogdan I. StanciuPresedinte, Asociatia Provita Bucurestitel. (40) 0722 190 685 - fax (40) 31 815 27 80

Niciun comentariu: