luni, 3 iunie 2019

Serata aniversară BUN CREȘTIN ȘI BUN ROMÂN, 8.06.2019, ora 18.30

Concert aniversar de pian, manifestare găzduită în cadrul seratelor ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON de la parohia Sfântul Pantelimon de la Foisorul de Foc din Bucuresti, sâmbtătă, 8 iunie 2019, de la ora 18.30. 

Cu ocazia „Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)” și „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești”, ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON a organizat sâmbătă, 8 iunie 2019, de la ora 18.30, serata aniversară BUN CREȘTIN ȘI BUN ROMÂN. 

Serata a fost susținută de soliștii clasei de pian îndrumați cu măiestrie de doamna Olga Szel, profesor la Colegiul National George Enescu.

Evenimentul a cuprins vernisarea expoziţiei de icoane cu chipul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, pregătită pe parcursul celor patru ateliere de pictură pe lemn care s-au derulat în cadrul programului ”Ateneul Sfântului Pantelimon”

Serata "Ateneul Sfântului Pantelimon", prezentată de Cristina Teleanu, a început cu mari emoții pe fondul unei prognoze meteo ce anunța ploaia.

La auzul primelor acorduri de pian, de parcă ar fi fost clopote care alungă norii, soarele a triumfat. La fel și cultura muzicală care s-a ingemanat cu cultul sprea a crea o seară duhovnicească minunata în curtea bisericii Sf. Pantelimon.

Mulțumită doamnei Olga Szel, îngerii parcă i-au cântat slavă lui Dumnezeu.

Cred ca părintele Gheorghe Crețu zâmbește fericit! Sângele martiric al fiului său - care, refuzând să cânte Internaționala socialistă, fusese ucis de tortionarul securist Gheorghe Crăciun în temnițele comuniste - a rodit în sfârșit la biserica Sf. Pantelimon. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar pe noi să ne izbăvească de noi astfel de pătimiri!

ARHIVA VIDEO

 

ARHIVA FOTO























































































































































































































 

ARHIVA MEDIA:

Sâmbâtă, 8 Iunie, a aut loc serata aniversară BUN CREȘTIN ȘI BUN ROMÂN. Evenimentul a fost organizat de către ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON și a avut loc la Biserica Sfântul Pantelimon Foișorul de Foc. Serata a fost susținută de soliștii clasei de pian îndrumați cu măiestrie și cu dragoste de către doamna Olga Szel, profesor la Colegiul National George Enescu. Soliștii serii au fost: Alina Lefter , Sonia Oprea, Tudor Geantă, Ana Maria Teleanu, Fota Yokini, Teodor Ioan Teleanu, Denisa Pârvulescu, Luca Mareș, Mara Tânțăreanu, Gloria Ciocă, Celia Dumitrescu, Alexandru Tănase, Ilinca Badea, Petru Cioacă. Aceștia au interpretat piese ale marilor compozitori precum Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin, Muzio Clementi, Samuil Maykapar, Georg Friedrich Händel, Joseph Haydn, Robert Schumann, Dinu Lipatti, Béla Bartók, Domenico Cimarosa și Domenico Scarlatti. Tinerii artiști au vârste cuprinse între 6 și 18 ani. A fost o seară plină de emoție atât pentru soliști cât și pentru părinții acestora care le-au fost alături și i-au suținut.

Serata organizată a fost una binevenită ne-a mărtuirist unul din spectatori. „Cultura are o strânsă legătură cu biserica iar în acest fel îi putem pune în valoare și pe acești mici artiști de azi dar probabil viitorii mari artiști de mâine. Este un lucru minunat faptul că biserica dorește să fie alături de acești copii. În acest fel și copiii noștri își întăresc legătura cu Dumnezeu și cu biserica.”

Evenimentul a cuprins și un vernisaj al expoziţiei de icoane cu chipul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, pregătită pe parcursul celor patru ateliere de pictură pe lemn și care s-au derulat în cadrul programului ”Ateneul Sfântului Pantelimon”. La finalul evenimentului fiecare solist a primit în dar câte un „Jurnal de Front” al preotului militar Gheorghe C. Crețu, participant la Războiul de întregire națională (1916-1918), ediție îngrijită de pr. dr. Bogdan-Aurel Teleanu.

Serata a fost prezentată de către Cristina Teleanu.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Cu bucuroasă invidie... !
Doresc, sigur, sa fim alături, la ediția din 2020
Succes, părinte Bogdan !