joi, 5 octombrie 2017

Programul "#respecTcarTea" iniţiat cu prilejul seratelor ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON continuă

Programul "#respecTcarTea" iniţiat cu prilejul seratelor ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON a continuat vineri, 6 octombrie 2017, la Şcoala Gimnazială MAICA DOMNULUI. 

Evenimentul  a fost organizat Şcoala Gimnazială „Maica Domnului” în colaborare cu biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc  din București şi s-a înscris în iniţiativa mai largă de susţinere a lecturii de carte coordonată de mediatorul cultural Simona Pandele.

În cadrul evenimentului a avut loc o discuţie liberă cu scriitorul TUDOR CĂLIN ZAROJANU despre importanţa lecturii în viaţa unui om. Toţi cei care au fost prezenţi la această manifestare au participat la o campanie de strângere de cărți pentru instituţiile defavorizate din punct de vedere al fondului de carte.

ARHIVA FOTO





 
Revista presei


1. RESPECT CARTEA - Radio TRINITAS, 6.10.2017
Programul Respect Cartea”, iniţiat cu prilejul seratelor Ateneului Sfântului Pantelimon, continuă, astăzi, la ora 17 și 30 de minute, la Şcoala Gimnazială Maica Domnului”din București
          Evenimentul are ca scop promovarea a lecturii de carte în rândul elevilor.
Invitat special va fi scriitorul Tudor Călin Zarojanu.
Potrivit directoarei Julieta Mihăilescu, va fi organizată cu acest prilej și o campanie de strângere de cărți pentru instituţiile defavorizate din punct de vedere al fondului de carte.
 
2. Proiectul „#respecTcarTea” la Școala Gimnazială „Maica Domnului” din București - Ziarul LUMINA, 9.10.2017

Inițiatorii proiectului „#respecTcarTea” de la Școala Gimnazială „Maica Domnului” din București l-au invitat vineri, 6 octombrie 2017, pe scriitorul Tudor Călin Zarojanu pentru a vorbi elevilor despre importanța lecturii. „Cum am ajuns scriitor? Ținând un jurnal! Ulterior, am început să scriu proză scurtă, pe care am adunat-o într-o carte, care s-a publicat abia după Revo­luție. Când mi-a apărut primul text, am fost extraordinar de emoționat. Sursele scrisului pot fi foarte diverse. De pildă, lucram într-un centru de calcul şi pe perete aveam mai multe calendare mici; am imaginat câte o poveste pentru fiecare. O carte se scrie din pasiune, nu din orgoliu. Când scrii, ai mai degrabă parte de durere decât de fericire. Chiar și atunci când scrii despre lucruri frumoase e o frământare interioară. Ulterior, dacă autorul a ajuns la un rezultat bun, se poate vorbi într-adevăr şi de fericire”, le-a mărturisit elevilor Tudor Călin Zarojanu.

Întâlnirea a fost prefațată de Grupul de elevi „Fluturașii veseli”, care a organizat un moment artistic intitulat „Jocul paharelor”. Având expe­riența publicării în revista școlii, şase elevi și-au împărtășit gândul de a deveni în viitor scriitori. Invitatul le-a dăruit cu această ocazie prima sa carte publicată, „Viața ca troleibuz”. 

De asemenea, Simona Pandele, iniția­toa­rea proiectului „#respecTcarTea”, a propus în­ființarea unui club de lectură în școală, avându-l ca președinte de onoare pe scriitorul Tudor Călin Zarojanu. Cu ocazia acestui eveniment s-au strâns 300 de volume care vor fi donate unor școli cu fond de carte redus. (Pr. Cătălin Ciocan)

Niciun comentariu: