duminică, 7 august 2016

Jurnal - 7 august 2016: O nouă zi în tabăra ”Prietenii Sf. Ap. Andrei”

În această nouă zi, 7 august 2016, de cand participa la tabăra ”Prietenii Sf. Ap. Andrei”, membrii Departamentului pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon de la biserica Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din București au scris istorie. Niciodată de când există acest Departament nu s-au desfășurat atâtea activități aproape simultan: lecție de istorie, atelier de pictură pe lemn și sport.  Programul a debutat cu miniconferinta invitatului special, în persoana domnului consilier Tudor-Călin Zarojanu de la Patriarhia Română, care i-a invitat pe toți cei prezenți în biserica Sfântul Pantelimon să facă un efort de imaginație și să răspundă la întrebarea ”Ce-ar fi fost dacă comunismul nu ar fi existat în România?”. Răspunsul care le-a venit sponat in minte celor prezenti a fost acela ca initiatorii Ateneului Sfantului Pantelimon nu ar mai fi avut de patimit, iar Departamentul ar fi avut o istorie mai bogata in activitati. 

De parca s-ar fi grabit sa recupereze timpul pierdut de inaintasi, copii si tinerii s-au grabit apoi sa desfasoarea urmatorul punct din programul taberei si anume atelierul de pictura pe lemn - clasa pictor Pioara Oprea. Sub atenta coordonare a doamnei pedagog Georgeta Muller, tinerii iconari au asezat in jurul capului Sfantul Ap. Andrei pe care l-au pictat in cadrul atelierului anterior o frumoasa aura din foita de aur. 

Si dupa ce s-au amuzat in felul acesta, programul taberei nu putea sa nu cuprinda si o ora de sport. Astfel, sub coordonarea domnului antrenor Iulian Manta toti cei prezenti au participat la probaba de duatlon, castigat printr-un exemplu extraordinar de sportivitate de domnisoara Ana-Maria Mincu.

De fapt, campioni cred ca au fost toti membrii Ateneului Sfantului Pantelimon care, printr-un exemplu deosebit de solidaritate cu restul comunitatii parohiale angrenata intr-un amplu proiect de reinnoire a picturii bisericii Sf. Pantelimon, au ales sa sustina prin resursele obtinute din propriile proiecte pictarea pe fresca din Sfantul Altar a Sfantului Ierarh Spiridon.   
































 

Niciun comentariu: