vineri, 19 august 2016

Premiera piesei de teatru "Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică și neam" - în septembrie, la Teatrul Metropolis

Piesa de teatru creștin "Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică și neam" va avea premiera în această toamnă la Teatrul Metropolis. 

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, lansat de Compania Teatrală Zona, în parteneriat cu Protoieria Sectorul II Capitală și L.T.C.O.R. filiala Sector II, spectacolul, care are binecuvântarea patriarhului Daniel, va debuta pe 27 și 28 septembrie, la Teatrul Metropolis, iar în perioada următoare va fi jucat pe mai multe scene din București și din țară. 

Textul piesei este semnat de părintele Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la parohia Sfântul Pantelimon — Foișorul de Foc din București. 

"Spectacolul este narat de Maria Brâncoveanu, aflată în ultima parte a vieții la Mănăstirea Surpatele, care ne relatează momentele principale ale martiriului soțului și copiilor ei. Este unghiul subiectiv (ca niște flashuri ale memoriei) al unei femei foarte încercate, prin inima căreia a trecut iatagan după iatagan. Maria Brâncoveanu este o mamă care încearcă să înțeleagă planul lui Dumnezeu cu ea, cu familia ei, cu țara ei, o femeie care nu îi arată cerului pumnul, ci inima, dar care ar vrea să poată înțelege și cu mintea. Ea știe că nu mai poate face nimic pentru copiii ei în plan omenesc, dar dorește să lupte pentru cauza cinstirii jertfei lor", precizează comunicatul. 

 Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ana Calciu, Damian Oancea, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Bogdan Iacob, Dana Rusu, cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu. AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru)


PS Trupa de teatru Ateneul Sfântului Pantelimon a participat în dimineaţa zilei de 28 iunie 2016 la repetiţiile acestei piese de teatru la Teatru Metropolis din Bucureşti alături de renumiţi actori profesionişti ai scenei româneşti. Voluntariatul tinerilor actori se înscrie în activităţile desfăşurate de Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon de la biserica Sf Pantelimon din Bucureşti în sprijinul Ligii Tineretului Creştin Ortodox Român din cadrul Protoieriei Sectorului 2 Capitală. Sperăm ca mica contribuţie a trupei de teatru Ateneul Sfântului Pantelimon va deveni o cooperare permanentă menită să transforme într-o certitudine un proiect dedicat comemorării în anul 2016 a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul la nivelul Patriarhiei Române. 

Niciun comentariu: