vineri, 26 iunie 2020

Serata aniversară BUN CREȘTIN ȘI BUN ROMÂN, 28.06.2020, ora 19.30

Concert aniversar de pian, manifestare găzduită în cadrul seratelor ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON de la parohia Sfântul Pantelimon de la Foisorul de Foc din Bucuresti, duminică, 28 iunie 2020, de la ora 19.30. 

 
În contextul dublei tematici propuse de Patriarhia Română pentru 2020, „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, Ateneul Sfântului Pantelimon organizează duminică, 28 iunie 2020, de la ora 19.30, serata aniversar-tradițională „Bun creștin și bun român” cu titlul „Îngeri muzicali”. 

Serata va fi susținută de soliștii clasei de pian îndrumați cu măiestrie de doamna Olga Szel, profesor la Colegiul National George Enescu.

Evenimentul cuprinde vernisarea expoziţiei de icoane cu chipul Sfântului Ioan Gură de Aur, pregătită pe parcursul celor patru ateliere de pictură pe lemn care s-au derulat anul acesta în cadrul programului ”Ateneul Sfântului Pantelimon”.
Serata "Îngeri muzicali" este cu atât mai emoționantă cu cât, după o perioadă de izolare și restricţii, se derulează cu respectarea responsabilă a indicaţiilor autorităţilor în vederea combaterii pandemiei provocată de noul coronavirus.

Auzul acordurilor îngerești de pian, care vor răsuna în curtea bisericii Sfântului Pantelimon mulțumită doamnei Olga Szel, au rostul de a mai alunga negura îngrijorărilor provocate de criza socio-sanitară cu care ne confruntăm, făcând muzica clasică să triumfe și toată adevărata artă odată cu ea!

Niciun comentariu: