joi, 7 decembrie 2017

Ediţie memorabilă a publicaţiei ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON

Duminică, 10 decembrie 2017, după Sfânta Liturghie va avea loc lansarea celui de-al 39-lea număr al publicaţiei ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON, periodicul Departamentului pentru copii şi tineret de la parohia Sf. Pantelimon.

Este vorba de o ediţie memorabilă a acestei publicaţii, în sensul acest număr conţine concluziile colocviului parohial "Unitate si continuitate la biserica Sf. Pantelimon" organizat de Departamentului parohial pentru copii şi tineret şi rezumatul activităţilor întreprinse de membrii Ateneului Sfântului Pantelimon care au prefaţat acest important eveniment comunitar.  În cadrul acestui colocviu a fost dezbătută tema apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română de la parohia în care a luat naştere "Acatistul Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon".

Printre altele, periodicul rememorează faptul că "dacă biserica nu ar fi fost refacută imediat după cutremurul din 1977, ar fi fost demolată de comunişti", fiind prezentată în acest sens intervenţia salvatoare a întâistătătorului Bisericii Armeniei, Vasken I, care a vizitat biserica avariată şi a donat pentru reparaţii suma de 15.000 dolari.

Reafirmându-şi solidaritate cu restul comunităţii parohiale, Departamentul pentru copii şi tineret a decis ca prin publicarea acestui număr din periodicul parohial să aducă o nouă contribuţie la proiectul de reînnoire a picturii pe frescă a bisericii Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc. Este pentru a patra oară de la debutul lucrărilor de pictură de la această biserică când Ateneul Sfântului Pantelimon îşi oferă în felul acesta sprijinul concret la îmbogăţirea patrimoniului bisericesc de la această parohie, potrivit principiilor enunţate în cartea „Fântâna Ortodoxiei”, îndreptarul duhovnicesc pentru copii şi părinţii care participă la acest program catehetic iniţiat în Bucureşti.


Niciun comentariu: