marți, 26 septembrie 2017

Sfaturi pentru copii la început de an şcolar! (p.2)




 Sfatul 2: Intimidare prin stigmatizare este o metodă comunistă care, evident, nu va da roade!
Toţi putem folosi mijloacele legale pentru a atrage atenţia! Dar atunci când iniţiativele legale care implică copii şi tinerii deranjează mai mult decât comportamentul agresiv al celor care le contestă - promovând ura, minciuna și dezinformarea -, înseamnă că avem de-a face cu un fenomen de încurajare a diverselor forme de bullying cu care se confruntă întreg sistemul educativ din România, incluzând - alături de Şcoală - Biserica şi Familia.
Intimidare prin stigmatizare este o metodă comunistă care, evident, nu va da roade!
Bullyingul apare în interiorul sistemului educativ, comportamentul agresiv al copiilor şi tinerilor având la bază situaţii concrete din cadrul acestuia, în special din familie. Dar, el poate fi favorizat inclusiv de “Partidul Babelor Conservatoare care-s pline de drăcuşori”, după cum se exprima în urmă cu câţiva ani părintele Calistrat de la Mănăstirea Vladiceni, care se cred mai deştepte decât preoţii şi nu au nimic de-a face cu adevărata învăţătură ortodoxă.   
Noi nu chemăm copii şi tinerii pentru revoluţii sau să protesteze împotriva cuiva şi, în consecinţă, continuăm să ne rugăm, să pictăm, să ne jucăm, să cântăm, să răbdăm şi să aşteptăm!
Sperăm însă că nu vom fi forţaţi să aşteptăm prea mult…
(Mesaj în cadrul programului catehetic
 "Hristos împărtăşit copiilor&tinerilor"
din data de 15 septembrie  2017)

Niciun comentariu: