miercuri, 7 iunie 2017

Despre educația copiilor

Copiii noştri nu au fost creaţi pentru a muri pe marginea drumului, nici să fie monede neînsemnate pe piaţa intereselor! 

Astăzi, în epoca masculinismului vesel, singura diferenţă între doctrina marxist-leninistă şi ideologia “corectitudinii politice” este aceea că conştiinţa civică revoluţionară mai supravieţuieşte atâta timp cât “indignarea trece prin stadiul hipster, pusă în scenă, machiată cu grijă, purtând barbă monahală şi îmbrăcată în blugi slim de la Zara”, după cum afirmă Ciprian Mihali, directorul Direcţiei regionale Europa de Vest din Agenţia Universitară a Francofoniei (https://pressone.ro/un-om-mintit-incontinuu-aduna-frici-ia…/). 

Vremurile dau semne că trebuie să ne educăm copiii astfel încât să sară în apărarea semenilor aflaţi în necazuri şi suferinţe. Asta presupune a le cultiva, în primul rând, virtutea curajului! Cum? Prin muncă! Realitatea demonstrează că această virtute nu se deprinde din obiceiul de a sta cu ochii încremeniţi în televizor sau internet, care sunt pline de filme de acţiune. Teleşcoala îi reduce pe tineri la scara unor veşnici cinefili şi în viaţa reală, descurajându-i să mai acţioneze! Îi transformă în nişte persoane laşe care nu vor să deranjeze, de teamă să fie deranjaţi, care acceptă toate mizeriile, fiind lipsiţi de orice atitudine. Să ne învăţăm copiii să acţioneze fără teamă! 

Aceasta este în esenţă mesajul emisiunii dedicate educaţiei tinerilor la care am participat!


Niciun comentariu: